08:18 01 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (655)
  0 127
  Pratite nas

  U Nagorno-Karabahu obnovljeni su sukobi i borbe od juče ujutro praktično ne prestaju. Stanovnici Stepanakerta, prestonice tog regiona, prvu noć proveli su u skloništima. Ipak, sirena za vazdušnu opasnost nije bilo.

  „Tokom noći u Stepanakertu, gde su aktuelne mere zatamnjenja i u gradu skoro da nema osvetljenog prozora, radila je samo prodavnica vojnog naoružanja i opreme“, navodi dopisnik Sputnjik Jermenija.

  Vlasnik objašnjava da je prodavnica otvorena dvadeset četiri sata, ne samo zbog toga što je njegova roba sada neophodna, već zato što se radnja nalazi ispod stambene zgrade i u slučaju napada ljudi se mogu tu sakriti.

  Prva ratna noć u glavnom gradu Karabaha je prošla bez sirena. Do kasno u noć se u gradu čula kanonada iz pravca Askerana, linije fronta koja je najbliža Stepanakertu.

  Sredinom noći se sve stišalo.

  Podsetimo, 27. septembra su naselja i vojni delovi u Karabahu podvrgnuti intenzivnom artiljerijskom napadu sa azerbejdžanske strane. Zatim su tenkovske jedinice prešle u ofanzivu u severnom, južnom i jugoistočnom pravcu.

  Trenutno se nastavljaju borbena dejstva protivnika.

  Pročitajte još:

   

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (655)
  Tagovi:
  Azerbejdžan, Jermenija, sukobi, borbena dejstva, Nagorno Karabah
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga