15:40 08 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  0 152
  Pratite nas

  Dan nakon proglašenja ratnog stanja u Jermeniji, uvedenog zbog eskalacije sukoba u Nagorno-Karabahu, situacija u Jerevanu je mirna, prenosi dopisnik Sputnjika.

  U gradu nema naznaka „ratnog doba“. Prodavnice, kafići, restorani i bioskopi rade. Na trgovima i u parkovima ima mnogo prolaznika.

  Pored ratnog stanja, u zemlji je uveden i karantin zbog pandemije  virusa korona. Sve u svemu, napetost u gradu se ne oseća, iako su neki sagovornici agencije izrazili zabrinutost zbog budućnosti zemlje, kaže dopisnik Sputnjika.

  „Ničega se ne plašimo, nikakve panike nema. Verujemo u uspeh“, rekao je za Sputnjik jedan stanovnik Jerevana.

  S druge strane, sagovornica agencije, koja radi u bankarskom sektoru, izjavila je da je zabrinuta.

  „Bojim se da će Jermenija postati Sirija i nadam se da će se borbena dejstva uskoro okončati“, rekla je ona i naglasila da je posebno brinu delovanja Turske, koja, prema njenim rečima, „odavno sve ignoriše i koja je poverovala da joj je sve dopušteno“.

  Iako je u zemlji proglašena mobilizacija, mnogi ne čekaju poziv i sami ili u grupama odlaze u Nagorno-Karabah. Iako Ministarstvo odbrane pozdravlja dobrovoljački pokret, savetuje da se te akcije koordinišu sa vojnim komesarijatima.

  U Nagorno-Karabahu juče su izbili novi sukobi, a Baku i Jerevan se međusobno optužuju za pokretanje borbenih dejstava. Takođe, značajno se razliku i podaci dve strane o broju poginulih i ranjenih u protivničkim redovima.

  Borbe su nastavljene i danas.

  Pročitajte još:

   

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  Tagovi:
  ratno stanje, situacija, Jerevan
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga