07:47 01 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (655)
  0 129
  Pratite nas

  Jedan civil poginuo je u granatiranju jermenskog Vardenisa na granici sa Azerbejdžanom, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Jermenije.

  „Oružane snage Azerbejdžana izvele su napad na vojnu i civilnu infrastrukturu rejona Vardenis, čija meta je bilo civilno stanovništvo, usled čega je poginuo jedan civil“, navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuku Ministarstva.

  Ministarstvo smatra da Azerbejdžan, „ignorišući pozive međunarodne zajednice o okončanju ratnih dejstava, uz aktivnu podršku Turske, proširuje zonu borbenih dejstava, uključujući u nju i teritoriju Jermenije. Jermenija i Arcah (Karabah) daće srazmeran odgovor na pokušaje Azerbejdžana da ugrozi mir i bezbednost u regionu“, ističe se u saopštenju ministarstva.

  Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje. Baku i Jerevan se međusobno optužuju za početak borbenih dejstava.

  U Jermeniji je uvedeno ratno stanje, objavljena opšta mobilizacija i zabranjen izlazak iz zemlje muškarcima od 18 do 55 godina. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas.

  Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o situaciji u Nagorno-Karabahu.

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (655)
  Tagovi:
  Azerbejdžan, Jermenija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga