17:15 12 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  6669
  Pratite nas

  Moskva je zabrinuta saopštenjima o prebacivanju militanata ilegalnih oružanih grupa u zonu sukoba Nagorno-Karabaha, navodi se u komentaru Odeljenja za informacije i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

  Kako se navodi, prema pristiglim informacijama militanti ilegalnih oružanih grupa, između ostalog iz Sirije i Libije, prebacuju se u zonu sukoba Nagorno-Karabaha kako bi neposredno učestvovali u borbenim dejstvima.

  Prethodno je Jermenija optužila Azerbejdžan da je predao vazdušnu kontrolu nad operacijom u Nagorno-Karabahu turskim vazduhoplovnim snagama. To je izjavio portparol jermenskog Ministarstva odbrane Arcrun Ovanisjan.

  Ubrzo zatim se oglasio i ambasador Azerbejdžana u Rusiji Polad Bulbuloglu koji je demantovao navode Jermenije rekavši da za tako nečim nema nikakve potrebe.

  Nešto ranije je azerbejdžansko Ministarstvo odbrane optužilo Jermeniju za upotrebu taktičkog raketnog sistema „Točka-U“ u borbama na liniji razgraničenja u Nagorno-Karabahu.

  Ministarstvo je takođe saopštilo i da je u borbama poginulo ili ranjeno više od dve hiljade ljudi oružanih snaga Jermenije. Istovremeno, jermenska strana navodi da su iznad glavnog grada Karabaha oborene azerbejdžanske bespilotne letelice.

  Sukobi u Nagorno-Karabahu

  Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje. Dve strane se međusobno optužuju za iniciranje sukoba. Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je 27. septembra saopštilo da su Oružane snage Jermenije granatirale mesta na liniji razgraničenja u Karabahu i da među žrtvama ima civila i vojnika. Prema izjavama Ministarstva odbrane Jermenije, Karabah je bio podvrgnut vazdušnim i raketnim napadima. Jerevan je tvrdio da je Baku započeo ofanzivu u pravcu Karabaha. U nepriznatoj republici Nagorno-Karabah saopštili su da je nekoliko mesta, uključujući i glavni grad Stepanakert, podvrgnuto artiljerijskoj paljbi. Vlasti su pozvale stanovništvo da se sakrije, a kasnije su proglasile vanredno stanje i mobilizaciju u Karabahu.

  Jermenija je takođe proglasila ratno stanje i objavila opštu mobilizaciju. Predsednik Azerbejdžana odobrio je uvođenje ratnog stanja u brojnim gradovima i regionima zemlje i policijski čas u zemlji, a takođe je objavio delimičnu mobilizaciju.

  Niz država, uključujući Rusiju i Francusku, pozvale su strane da na uzdržanost. Turska je objavila da će pružiti Azerbejdžanu svu potrebnu podršku u kontekstu novog zaoštravanja situacije u Nagorno-Karabahu.

  Najnovije vesti
  • 21:41

   Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak uništavanja jermenskih raketnih sistema „Grad“. Uprkos tome, iz jermenskog vojnog resora demantovali su tu informaciju rekavši da je to „apsolutna laž“.

   Prvo se oglasilo Ministarstvo odbrane Azerbejdžana koje je navelo da su ti sistemi uništeni večeras na liniji razgraničenja Nagorno-Karabaha tokom ofanzive azerbejdžanske vojske. Video je objavljen na sajtu vojnog resora.

   Ubrzo zatim se oglasio portparol jermenskog Ministarstva odbrane Arcrun Ovanisjan koji je odbacio te navode kao netačne rekavši da su te tvrdnje „apsolutna laž“.

  • 20:05

   Ministarstvo odbrane Jermenije objavilo je video napada na položaje azerbejdžanskih oružanih snaga.

   Kako je navedeno, jedna od jedinica Armije odbrane Karabaha izvodi kontraofanzivu i zauzima borbeni položaj neprijatelja, dok istovremeno artiljerija uništava vojnu tehniku.

  • 19:19

   Moskva je zabrinuta saopštenjima o prebacivanju militanata ilegalnih oružanih grupa u zonu sukoba Nagorno-Karabaha, navodi se u komentaru Odeljenja za informacije i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

   Kako se navodi, prema pristiglim informacijama militanti ilegalnih oružanih grupa, između ostalog iz Sirije i Libije, prebacuju se u zonu sukoba Nagorno-Karabaha kako bi neposredno učestvovali u borbenim dejstvima.

   „Duboko smo zabrinuti zbog tih procesa, koji vode ne samo ka još većoj eskalaciji napetosti u zoni konflikta, već stvaraju i dugoročne pretnje bezbednosti svih zemalja u regionu“, navedeno je u saopštenju.

   S tim u vezi, zvanična Moskva je pozvala rukovodstvo vodećih sila da preduzmu efikasne mere kako bi sprečili korišćenje stranih terorista i plaćenika u sukobu, kao i mere za njihovo momentalno povlačenje iz regiona.

  • 18:13

   Ambasador Azerbejdžana u Rusiji Polad Bulbuloglu demantovao je navode Jermenije da je Baku prepustio Turskoj upravljanje vazdušnim operacijama u Nagorno-Karabahu rekavši da za tako nečim nema nikakve potrebe.

   „Turski vojni avioni F-16 ne učestvuju u brobenim dejstvima u Nagorno-Karabahu“, ponovio je on.

   Govoreći o samom konfliktu u Nagorno-Karbahu, Bulbuloglu je rekao da zvanični Baku nikada nije insistirao na tome da se Jermeni proteraju iz te teritorije.

  • 18:05
   Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov

   Lavrov sa šefovima diplomatije Jermenije i Azerbejdžana: Momentalno obustaviti borbe

   Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa šefovima diplomatije Jermenije i Azerbejdžana Zograbom Mnacakanjanom i Džejhunom Bajramovim i tom prilikom poručio da je potrebno da se momentalno obustave sva borbena dejstva u Nagorno-Karabahu.
   Dalje
  • 17:43

   Azerbejdžan je predao vazdušnu kontrolu nad operacijom u Nagorno-Karabahu turskim vazduhoplovnim snagama, izjavio je portparol jermenskog Ministarstva odbrane Arcrun Ovanisjan.

   Prema njegovim rečima, letovima turske i azerbejdžanske avijacije rukovodi avion E7-T turskog ratnog vazduhoplovstva, koji predstavlja vazdušni komandni punkt.

   „Moguće je da u ovom avionu nalazi rukovodstvo turskog vazduhoplovstva“, dodao je Ovanisjan.

   Kako je rekao, dva turska lovca F-16, azerbejdžanski jurišni avioni Su-25, kao i turska izviđačko-udarna bespilotna letelica „Bajraktar“, koji su poleteli iz grada Kurdamira, nalazeći se na velikoj visini izveli su od devet časova po moskovskom vremenu dva raketno-bombaška napada na gradove Karabaha Gadrut i Martakert.

   „Pored toga, na maloj udaljenosti od grada Gadrut deluje komandni punkt za kontrolu turskih dronova, koji neposredno koriguje mete azerbejdžanske jurišne avijacije“, zaključio je portparol.

  • 16:07

   Postoje podaci koji potvrđuju informacije o plaćenicima iz Sirije koji se bore na strani Bakua, izjavio je ombudsman Jermenije Arman Tatojan.

   Kako je rekao, plaćenici su prebačeni sa severa Sirije, koji je pod kontrolom terorista - pod okriljem Turske. Prema rečima Tatojana, ima ih tri do četiri hiljade, a plaćeno im je po 1,5 do dve hiljade dolara. On je dodao da te informacije periodično potvrđuju međunarodni mediji, organizacije za zaštitu ljudskih prava i izvori u Karabahu.

  • 15:41

   Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je da je naredio komandi vojske da ne upotrebljava silu protiv civilnog stanovništva Jermenije.

   „Imam informacije da jermenska strana priprema nove provokacije. Nameravaju da granatiraju naselja, nastavljaju to da rade. Broj žrtava među našim civilima svakim danom raste. Nikada se nismo borili protiv civilnog stanovništva. Čim je započeta kontraofanzivna operacija, dao sam nalog komandi i Ministarstvu odbrane da se ne preduzimaju mere protiv jermenskog civilnog stanovništva“, rekao je Alijev.

   Predsednik Azerbejdžana: Provokacija Jermenije, odgovorićemo

   Predsednik Azerbejdžana zapretio: Vraćamo naše teritorije!

   Azerbejdžan mora da uspostavi teritorijalni integritet i spreman je da prekine vojne operacije u Karabahu ako se jermenske trupe potpuno povuku iz regiona, izjavio je predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev.
   Dalje
  • 15:18

   Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane optužilo je Jermeniju za upotrebu taktičkog raketnog sistema „Točka-U“ u borbama na liniji razgraničenja u Nagorno-Karabahu.

   „Pre izvesnog vremena, jermenske oružane snage upotrebile su taktički raketni sistem 'Točka-U'. Zbog nepodesnosti i slabog kvaliteta vojne tehnike neprijatelja, tri ispaljene rakete nisu eksplodirale“, rekao je portparol azerbejdžanskog vojnog resora.

   Podsećanja radi, raketni sistem „Točka-U“ može da uništi veliki broj kopnenih ciljeva na daljinima i do 120 kilometara, dok težina rakete može da iznosi čak 2.000 kilograma.

  • 14:38

   Azerbejdžan objavio cilj vojne operacije u Nagorno-Karabahu

   Rat u Nagorno-Karabahu

   Azerbejdžan objavio cilj vojne operacije u Nagorno-Karabahu

   Azerbejdžan će nastaviti vojnu operaciju u Nagorno-Karabahu sve dok se jermenske snage potpuno ne povuku iz te oblasti, saopštilo je azerbejdžansko Ministarstvo spoljnih poslova na specijalnom zasedanju Stalnog saveta OEBS-a.
   Dalje
  • 14:14

   Nemačka pozvala Rusiju i Tursku da iskoriste uticaj za rešavanje sukoba u Karabahu

   Nemačka poziva Rusiju i Tursku da iskoriste svoj „specijalni“ uticaj u Zakavkazju radi dugoročnog rešenja sukoba između Jermenije i Azerbejdžana, izjavio je savezni ministar spoljnih poslova Mihael Rot.

   „Dramatična eskalacija sukoba u Nagorno-Karabahu pokazuje da zamrznuti sukobi moraju postati rešeni sukobi, inače će se neprestano rasplamsavati. U bliskom smo kontaktu sa Jermenijom i Azerbejdžanom, kao i sa partnerima u regionu“, rekao je Rot u Bundestagu.

   On je podsetio da je na inicijativu Savet bezbednosti UN usvojio rezoluciju kojom se poziva na okončanje borbi.

   „Zemlje poput Rusije i Turske, koje imaju poseban uticaj u regionu, moraju ozbiljno shvatiti svoju posebnu odgovornost za trajno rešenje. Mi se prvenstveno fokusiramo na Minsku grupu“, dodao je Rot.

  • 13:48

   Vojska Karabaha: Uništena vojna tehnika azerbejdžanskih snaga

   Ministarstvo odbrane Jermenije objavilo je novi snimak napada vojske Nagorno-Karabaha i likvidiranja utvrđenja, vojske i vojne tehnike azerbejdžanskih oružanih snaga.

   „Napadi na protivničke položaje i vojnu tehniku“, napisala je na Fejsbuku portparolka Ministarstva odbane Jermenije Šušan Stepanjan.

  • 13:32

   Baku: Uništene rezervne snage jermenske vojske

   Oružane snage Azerbejdžana uništile su rezervne snage jermenske vojske koje su došle da pomognu jedinicama koje učestvuju u borbenim dejstvima, javlja azerbejdžanski Sputnjik pozivajući se na pres-službu Ministarstva odbrane zemlje.

  • 13:25

   Jermenski fudbaler odustao od transfera da bi branio otadžbinu

   Varazdat Harojan

   Kapiten jermenske reprezentacije odustao od transfera da bi branio otadžbinu

   Kapiten fudbalske reprezentacije Jemenije Varazdat Harojan napustio je fudbal i priključio se ratu, koji njegova država vodi protiv Azerbejdžana.
   Dalje
  • 13:14

   Baku objavio snimak uništavanja artiljerijske sisteme jermenske vojske

   Jedinice Oružanih snaga Azerbejdžana uništile su artiljerijske sisteme jermenske vojske, koje su gađale azerbejdžanske položaje, saopštila je pres-služba azerbejdžanskog Ministarstva odbrane.

   Ministarstvo odbrane objavilo je snimak uništavanja artiljerijskog oruđa Oružanih snaga Jermenije preciznim napadom jedinica Oružanih snaga Azerbejdžana.

  • 12:59

   Ambasador Azerbejdžana u Moskvi Polad Bulbuloglu upozorio je da bi jermensko priznanje nezavisnosti Nagorno-Karabaha značilo „spaljivanje svih mostova“.

   „Reakcija će biti krajnje negativna“, rekao je on za RBK.

   Bulbuloglu je takođe rekao da je premijer Jermenije Nikola Pašinjan „krivac za tragediju“ i optužio ga je da je svojim oštrim izjavama pokušao da uništi pregovarački proces.

   Prema rečima diplomate, „Azerbejdžan ne teži proterivanju Jermena iz Karabaha, ali želi da vrati tamo Azerbejdžance kako bi svi zajedno živeli“.

   Bulbuloglu je istakao da njegova strana kao rešenje sukoba vidi povlačenje jermenskih jedinica sa teritorije Azerbejdžana, otvaranje granica i obnavljanje trgovine, a zatim i razgovor o statusu Nagorno-Karabaha.

  • 12:51

   Kremlj poziva Jermeniju i Azerbejdžan na prekid vatre

   Jermenska artiljerija u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu

   Ruska vojska sve pažljivo prati: Moskva poziva Jermeniju i Azerbejdžan na prekid vatre

   Moskva poziva Baku i Jerevan na prekid vatre, a sve zemlje u regionu na suzdržanost, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, istakavši da „ne treba dolivati ulje na vatru“.
   Dalje
  • 11:48

   Baku dao svoju verziju rušenja jermenskog aviona Su-25

   Baku raspolaže informacijama da su dva jermenska aviona Su-25 udarila u planinu i eksplodirala, saopštio je pomoćnik predsednika Azerbejdžana, šef odeljenja za spoljnu politiku Hikmet Hadžijev.

   „Saopštenja da je avion F-16, koji pripada Vazduhoplovnim snagama Turske, oborio jermenski avion Su-25, su apsurdna i reč je o još jednoj dezinformaciji Jermenije. Prema informacijama kojima raspolaže azerbejdžanska strana, 29. septembra su na teritoriji Jermenije poletela dva aviona Su-25. Oba aviona udarila su u planinu i eksplodirala. To sugeriše da jermensko rukovodstvo objavljuje pogrešne informacije svojim stanovnicima i javnosti. Bilo bi dobro da vojno rukovodstvo Jermenije pruži informacije o drugom avionu i njegovom pilotu, umesto što optužuje druge strane“, rekao je Hadžijev, prenosi agencija APA.

  • 11:39

   Azerbejdžan: Uništen komandni punkt jermenske vojske, neprijatelj se povlači

   Jedinice oružanih snaga Jermenije napuštaju borbene položaje pod napadom azerbejdžanske vojske u pravcu Agderina, saopštilo Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

   Pripadnici jermenskog bataljona u Tonašenu beže, napuštajući odbrambene položaje, dadaje Ministarstvo.

   Takođe je navedeno o porazu komandnog punkta 41. Posebnog artiljerijskog puka 18. Mehanizovane divizije jermenske vojske.

   „Među ljudstvom oružanih snaga Jermenije ima mnogo poginulih i ranjenih. Komanda puka traži pomoć za evakuaciju ranjenih“, tvrdi Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

  • 11:38

   Jerevan: Uništen azerbejdžanski sistem TOS-1

   Jedinice Armije odbrane uništile su teški višecevni raketni lanser TOS-1 „Solncepek“ Oružanih snaga Azerbejdžana, saopštila je portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Petrosjan.

   Borbe se nastavljaju. Jedinice Armije odbrane Karabaha na pojedinim deonicama fronta izvode kaznene operacije.

   Uništen je veliki broj neprijateljskih vojnika, naoružanja i vojne tehnike.

  • 11:24

   Objavljene fotografije oborenog jermenskog lovca Su-25

   Ministarstvo odbrane Jermenije objavilo je fotografije ostataka jermenskog aviona Su-25 koji je oborio turski lovac F-16.

   Turski lovac F-16 oborio je jermenski „suhoj“ u utorak. Pilot je poginuo.

  • 11:16

   Čavušoglu: Baku može da računa na pomoć Turske na bojnom polju, to nisu prazne reči

   Oružane snage Azerbejdžana tokom borbi u Nagorno-Karabahu

   Turska potvrđuje: Pomoći ćemo Azerbejdžanu na bojnom polju, ako bude potrebno

   Azerbejdžan ima dovoljno vojnog potencijala da odbije napade Jermenije, ali u slučaju potrebe Turska će mu pružiti vojnu pomoć koju zatraži, izjavio je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu, istakavši da je rešavanje situacije u Nagorno-Karabahu moguće jedino ako se Jermenija povuče sa te teritorije.
   Dalje
  • 11:08

   Jerevan: Situacija na jermensko-azerbejdžanskoj granici mirna

   Situacija na jermensko-azerbejdžanskoj granici je mirna, nema aktivnih borbenih dejstava, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan na brifingu.

   „Posle jučerašnjih vazdušnih napada na region Vardenis, uključujući i primenom bespilotnih letelica, trenutno nema aktivnih borbenih dejstava. Bilo je pojedinačnih epizoda, izviđanja i tako dalje, ali nema borbenih dejstava“, rekao je Ovanisjan.

  • 10:59

   Objavljen snimak azerbejdžanske artiljerije koja gađa neprijateljske položaje

   Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je snimke artiljerijskog granatiranja borbenih položaja jermenskih jedinica.

  • 10:37

   Pogosjan: Povratili smo kontrolu nad svim položajima koje smo izgubili

   Portparol predsednika nepriznate Republike Nagorno-Karabah Vagram Pogosjan izjavio je da je Nagorno-Karabah vratio sve položaje koje je izgubio u bitkama sa Azerbejdžanom.

   Pogosjan je saopštio da se uspeh azerbejdžanskih oružanih snaga 27. septembra objašnjava napadom sa njihove strane, koji je trajao nekoliko časova. Nakon toga su jermenske snage počele da odbijaju napade protivnika.

   „Za jednu noć smo vratiti veći deo izgubljenih položaja, poboljšali smo ih i krećemo se napred, i to u situaciji kada u redovima azerbejdžanske vojske ratuju turski vojnici, to je svima jasno“, naglasio je Pogosjan.

   Prema njegovim rečima, ukoliko Azerbejdžan nastavi s napadima, što nije isključeno, oni ne samo da će braniti svoje položaje, nego će se kretati napred i zauzimati nove.

   Kako prenosi Sputnjik Jermenija, Pogosjan je naglasio da ekonomija Nagorno-Karabaha nije stradala zbog rata, infrastruktura funkcioniše kao i pre, a ukoliko se podvrgne napadu, odmah se preduzimaju mere za obnavljanje i popravku objekata.

  • 10:22

   Situacija u Nagorno-Karabahu tema razgovora trojice svetskih lidera

   Predsednik Francuske Emanuel Makron

   Makron: Razgovaraću sa Putinom i Trampom o situaciji u Karabahu

   Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da planira da održi telefonske razgovore sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i američkim liderom Donaldom Trampom u vezi sa ratnim dejstvima u Nagorno-Karabahu.
   Dalje
  • 09:59

   Evropski sud za ljudska prava pozvao Baku i Jerevan na uzdržavanje o vojnih akcija

   Evropski sud za ljudska prava poziva Baku i Jerevan da se uzdrže od preduzimanja bilo kakvih mera, posebno vojnih akcija, koje mogu dovesti do kršenja prava civilnog stanovništva, navodi se u saopštenju suda.

   Sud je time odgovorio na zahtev Jermenije, koja je tražila od Bakua da prekine sa vojnim napadima na civile na liniji dodira oružanih snaga.

   „Smatrajući da bi trenutna situacija mogla dovesti do rizika kršenja Konvencije za ljudska prava, Evropski sud za ljudska prava je odlučio da primeni član 39 svog pravilnika. Kako bi sprečili takva kršenja i u skladu sa pravilom 39, sud je zatražio od Azerbejdžana i Jermenije da se suzdrže od preduzimanja bilo kakvih mera, posebno vojnih akcija, koje mogu dovesti do kršenja prava civilnog stanovništva, koja su garantovana Konvencijom, uključujući i dovođenje u opasnost njihovog života i zdravlja“, navodi se u saopštenju.

   Sud takođe traži od strana da ispune svoje obaveze prema Konvenciji i traži da ga što pre obaveste o rokovima, koracima koje su preduzeli da ispune svoje obaveze.

   Jermenija je početkom ove sedmice poslala zahtev sudu u Strazburu,tražeći da obavežu Azerbejdžan da, između ostalog, prekine vojne napade na civile duž linije dodira oružanih snaga.

  • 09:07

   Jerevan: Azerbejdžan koristi tursku avijaciju za napad na Karabah

   Portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan izjavio je da Azerbejdžan izvodi vazdušne napade na severu linije dodira sa Nagorno-Karabahom, koristeći dronove i lovce F-16 turskog ratnog vazduhoplovstva.

   Azerbejdžan izvodi vazdušne napade u severnom pravcu kontakt linije. Koriste se turske bespilotne letelice, angažovani su višenamenski lovci F-16 turskog ratnog vazduhoplovstva. Neprijatelj deluje iz daljine, ne ulazeći u zonu dejstva sistema za protivvazdušnu odbranu. Koriste se rakete vazduh-zemlja velikog dometa“, napisao je Ovanisjan na Fejsbuku.

   „Zabeležili smo razgovor pilota na turskom jeziku“, napisao je Ovanisjan.

   Ovanisjan je dodao da su azerbejdžanske Oružane snage aktivne na severu Nagorno-Karabaha.

   „Gađaju artiljerijom i sredstvima za vazdušni napad“, precizirao je portparol.

  • 08:55

   Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane: Jermenske snage granatiraju grad Terter

   Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da jermenske trupe granatiraju grad Terter na liniji dodira u Karabahu. Naneta je materijalna šteta na civilnim objektima.

   „Od 8 ujutru (6 sati po srednjoevropskom vremenu) jedinice jermenskih Oružanih snaga pucaju iz artiljerijskog oruđa na grad Terter. Prema preliminarnim informacijama, manja šteta naneta je civilnim objektima, a ima i ranjenih“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

  • 08:36

   Ministarstvo odbrane Azerbejdžana izjavilo je da je opkolilo jermenske vojnike na liniji dodira u Karabahu.

   „U toku je operacija uništavanja opkoljenih jermenskih snaga artiljerijskom vatrom i čišćenje područja u pravcu fronta Agdera-Terter“, saopštila je za Sputnjik pres-služba Ministarstva.

  • 08:32

   Borbe u Karabahu neviđene po korišćenju PVO i sredstava za vazdušne napade

   Jermenski vojnik

   Jermenija: Borbe u Karabahu neviđene po korišćenju PVO i sredstava za vazdušne napade

   Dinamika i obim rata u Karabahu su izuzetni i neviđeni do sada, kao i njegova vojna komponenta, napisao je na Fejsbuku portparol jermenskog Ministarstva odbrane Arcrun Ovanisjan.
   Dalje
  • 08:12

   Armija odbrane Karabaha: Azerbejdžan trpi velike gubitke

   Borbe na prvoj liniji fronta u Nagorno-Karabahu se nastavljaju, a Oružane snage Azerbejdžana trpe velike gubitke u ljudstvu i tehnici, saopštila je pres-služba Armije odbrane Karabaha.

   Kako se navodi u saopštenju, protekle noći borbe su se vodile duž cele linije dodira.

   „Najoštrije borbe odvijale su se u severnom i severoistočnom pravcu. Svi pokušaji neprijatelja da poboljša svoje položaje su propali. Neprijatelj trpi ozbiljne gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici“, ističe se u saopštenju.

  • 08:08

   Premijer Jermenije: Jerevan uvek spreman na mirno rešenje u Karabahu

   Premijer Jermenije Nikol Pašinjan

   Pašinjan: Jerevan uvek spreman na mirno rešenje u Karabahu

   Jerevan je uvek bio spreman za mirno rešavanje problema Karabaha, ali neće rešavati to pitanje na štetu nacionalne bezbednosti, izjavio je jermenski premijer Nikol Pašinjan.
   Dalje
  • 07:41

   Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je da je vojska Nagorno-Karabaha oborila noćas iznad grada Stepanakerta dve bespilotne letelice.

  • 07:40

   Baku: Uništili smo jermenski S-300

   Raketni sistemi Grad azerbejdžanskih oružanih snaga

   Baku: Uništili smo jermenski S-300

   Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je da je onesposobilo protivvazdušni sistem S-300 jermenskih oružanih snaga na liniji dodira u Karabahu, saopštila je za Sputnjik pres-služba Ministarstva.
   Dalje
  Uživo
  Iz minuta u minut: Moskva zabrinuta zbog prebacivanja militanata iz Sirije u Nagorno-Karabah
  +
  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  Tagovi:
  Azerbejdžan, Jermenija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga