22:00 03 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 013
  Pratite nas

  Demonstranti u Bugarskoj podsećaju na članove Crvenih Kmera iz komunističkog pokreta u Kambodži, izjavio je zamenik predsednika bugarskog parlamenta, lider stranke Front nacionalnog spasa Bugarske Valeri Simeonov.

  Prema njegovim rečima, demonstranti su, kao i Crveni Kmeri, spremni da „pucaju u one koji se ne slažu sa njihovim političkim mišljenjem“.

  „Ljude koje vidite na trgovima su bugarska verzija Crvenih Kmera. To je nešto poput oživljenog 9. septembra (9. septembra 1944. godine Bugarska je promenila političku orijentaciju i prešla na stranu saveznika u Drugom svetskom ratu). Oni bacaju jaja, jer nemaju kalašnjikove. Da su ih imali, ubijali bi. Ovo je emanacija ljudske mržnje“, rekao je Simeonov u emisiji bugarske televizije „Nova“.

  Političar je komentarisao i predlog predsednika Rumena Radeva o njegovoj nameri da predloži stvaranje ekspertske vlade. Po njemu ova opcija nije moguća.

  „Mislim da je ovo neodrživa ideja – kako za šest meseci (koliko je ostalo do parlamentarnih izbora) pronaći stručnjake koji bi se toliko udubili u sve i što ne bi dovelo ni do kakvih potresa“, upitao je Simeonov i uporedio predsednika sa „večito besnim detetom koje lupa nogama o pod“.

  Antivladini protesti u Bugarskoj traju već dva i po meseca, za to vreme nezadovoljni građani neprestano gađaju zgradu Vlade toalet papirima, paradajzom i jajima.

  Pročitajte još:

   

   

   

  Tagovi:
  demonstranti, protesti, Bugarska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga