23:46 22 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (336)
  0 4103
  Pratite nas

  Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je svoje podatke o gubicima Oružanih snaga Jermenije u vojnoj tehnici tokom vojnih sukoba na liniji dodira u Nagorno-Karabahu.

  „Od jutra 27. septembra do 21.30, 30. septembra, neprijatelj je pretrpeo značajne gubitke u ljudstvu, vojnoj i borbenoj tehnici i bio prinuđen da se povuče sa ranije zauzetih položaja i važnih područja duž čitavog fronta“, saopštilo je Ministarstvo.

  Kako se navodi, ukupni gubici tokom ovog perioda su: do 200 tenkova i drugih oklopnih vozila; 228 artiljerijskih oruđa, raketnih sistema i minobacača; 30 sistema PVO; šest komandnih punktova i osmatračnica; skladišta municije; više od 110 automobilske tehnike; jedan protivavionski raketni sistem S-300.

  Sukobi u Nagorno-Karabahu

  Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje. Dve strane se međusobno optužuju za iniciranje sukoba. Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je 27. septembra saopštilo da su Oružane snage Jermenije granatirale mesta na liniji razgraničenja u Karabahu i da među žrtvama ima civila i vojnika. Prema izjavama Ministarstva odbrane Jermenije, Karabah je bio podvrgnut vazdušnim i raketnim napadima. Jerevan je tvrdio da je Baku započeo ofanzivu u pravcu Karabaha.

  U nepriznatoj republici Nagorno-Karabah saopštili su da je nekoliko mesta, uključujući i glavni grad Stepanakert, podvrgnuto artiljerijskoj paljbi. Vlasti su pozvale stanovništvo da se sakrije, a kasnije su proglasile vanredno stanje i mobilizaciju u Karabahu.

  Jermenija je takođe proglasila ratno stanje i objavila opštu mobilizaciju. Predsednik Azerbejdžana odobrio je uvođenje ratnog stanja u brojnim gradovima i regionima zemlje i policijski čas u zemlji, a takođe je objavio delimičnu mobilizaciju.

  Niz država, uključujući Rusiju i Francusku, pozvale su strane da na uzdržanost. Turska je objavila da će pružiti Azerbejdžanu svu potrebnu podršku u kontekstu novog zaoštravanja situacije u Nagorno-Karabahu.

  Najnovije vesti
  • 22:39

   Jermenija oborila četiri drona

   Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je da su jermenske snage uništile četiri protivnička drona iznad Jermenije.
   On je ranije rekao da su iznad dve oblasti uočene četiri bespilotne letelice i da su jermenske snage uništile tri, usredsredivši se potom na neutralizaciju i četvrtog.

   „I četvrti dron je uništen“, napisao je Pašinjan na Fejsbuku.

   Prethodno je portparolka Ministarstva odbrane republike Šušan Stepanjan rekla da je jedna osoba poginula, a dve ranjene usled napada azerbejdžanskog drona na jermensko selo Mec Masrik nedaleko od autoputa, koji povezuje Jermeniju sa Nagorno-Karabahom.

   „Neprijatelj je upotrebio artiljeriju u pravcu sela Šatvan jermenske Gegarkunikske oblasti, a udarni dron je ispalila raketu na selo Mec Masrik, usled čega je poginuo muškarac 1967. godište, a dva civila su ranjena“, napisala je ona na Fejsbuku.

  • 22:09

   Jermenija: Oboren neprijateljski dron blizu Jerevana

   Jermenske snage protivvazduhoplovne odbrane oborile su neprijateljsku bespilotnu letelicu nedaleko od Jerevena, izjavila je portparolka Ministarstva odbrane te zemlje Šušan Stepanjan.

   „Snage PVO Jermenije oborile su dron neprijatelja iznad Kotajske oblasti“, rekla je ona, ne navodeći druge detalje.

  • 20:28

   Nebenzja: U Nagorno-Karabahu ne podržavamo nijednu stranu protiv one druge

   Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja

   Nebenzja: U Nagorno-Karabahu ne podržavamo nijednu stranu protiv one druge

   Rusija se zalaže za rešenje konflikta u Nagorno-Karabahu i ne podržava nijednu od strana protiv one druge, izjavio je ambasador Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja.
   Dalje
  • 20:15

   Erdogan velikim silama: Sad pozivate na prekid vatre, a 30 godina niste rešili problem

   Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan smatra da su nedopustivi pozivi Minske grupe OEBS za prekid vatre u Nagorno-Karabahu, ako se uzme u obzir da 30 godina nisu mogli da reše problem.

   „Minska grupa, koju čine SAD, Rusija i Francuska, za 30 godina nisu uspele da reše problem Karabaha. A danas pokušavaju da nađu put ka primirju imajući u vidu negativne događaje i to je nedopustivo. Ako zaista postoji želja da se dođe do rešenja problema onda okupatori treba da napuste te teritorije, samo na taj način će biti nađeno rešenje“, rekao je Erdogan pred turskim parlamentom.

   Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan

   Erdogan kritikovao OEBS za poziv na prekid vatre u Karabahu

   Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan kritikovao je Minsku grupu OEBS-a za pozive na prekid vatre u Nagorno-Karabahu, nazvavši ih neprihvatljivim.
   Dalje

   Kako kaže, diskutovao je o ovom problemu s predsednicima Rusije, SAD i Francuske.

   „Ali, rezultata nema. Naša braća ne mogu da se vrate na svoju zemlju. A pošto rezultata nema, sad je pravi trenutak da do njega dođemo i Azerbejdžan je preduzeo korake kako bi samostalno presekao pupčanu vrpcu“, rekao je on.

  • 19:49

   Baku o gubicima jermenske strane

   Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je saopštilo da je tokom kontraofanzive azerbejdžanskih oružanih snaga od 27. septembra onesposobljeno do 200 tenkova, više od 228 artiljerijskog oružja, 300 sistema protivvazdušne odbrane, šest komandno-kontrolnih punktova, pet skladišta municije i jedan sistem protivvavionski rakterni kompleks S-300 jermenskih oružanih snaga.

   Portparol azerbejdžanskog Ministarstva odbrane, potpukovnik Anar Ejvazov izjavio je na brifingu da azerbejdžanska vojska uspešno nastavlja kontraofanzivu. Prema njegovim rečima, jermenske oružane snage su petog dana operacije pretrpele velike gubitke.

   „Jermenske oružane snage prinuđene su da se povlače u raznim pravcima“, rekao je.

  • 19:34

   Jermenija poziva ambasadora iz Izraela na konsultacije

   Jermenija je odlučila da pozove ambasadora u Izraelu na konsultacije jer ta zemlja snabdeva Azerbejdžan oružjem, izjavila je portparolka jermenskog Ministarstva spoljnih poslova Ana Nagdanjan.

   „Za nas je neprihvatljivo da Izrael isporučuje Azerbejdžanu ultra-moderno oružje, posebno sada, u uslovima agresije Azerbejdžana uz podršku Turske (protiv Karabaha). Imajući to u vidu doneli smo odluku da pozove našeg ambasadora na konsultacije“, rekla je Nagdaljan.

  • 19:27

   Francuski novinar van životne opasnosti nakon tročasovne operacije, ali i dalje u teškom stanju

   Lekari bolnice u Stepanakertu, prestonici nepriznate republike Nagorno-Karabah, završili su nakon tri sata operaciju novinara francuskog „Monda“, ranjenog ranije danas. Novinar je sada van životne opasnosti ali je njegovo stanje je i dalje teško. Za sat vremena on će biti prebačen u Jerevan.

   Kako je izjavio tamošnji ministar zdravlja Karabaha Ararat Ogandžanjan, novinar ima višestruke povrede abdomena, povrede grudnog koša, prelome potkolenice i ramena.

   Emanuel Makron

   Makron: Francuska će poslati avion po novinare „Monda“ ranjene u Karabahu

   Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da će po novinare lista „Mond“, koji su danas ranjeni u Nagorno-Karabahu, biti poslat avion kojim će biti prebačeni u Francusku.
   Dalje

   U mestu Martuni operisan je drugi ranjeni novinar, Rafael Šarl Jagobzade. Njegovo stanje je stabilno i može da komunicira. On je, u međuvremenu, prevezen u bolnicu u Stepanakertu.

   Ranije je saopšteno da su se novinari francuskog lista „Mond“ našli pod azerbejdžanskom paljbom u gradu Martuni u Nagorno-Karabahu.

   Tim povodom je reagovao i francuski predsednik Emanuel Makron koji je rekao da će po ranjene novinare biti poslat avion kojim će biti prebačeni u Francusku. Izrazio je podršku novinaru i fotografu „Monda“, koji su ranjeni u Karabahu, kao i celokupnom kolektivu lista.

  • 19:04

   Vicepremijer Jermenije Tigran Avinjan saopštio je da je tokom petodnevnih borbi u Karabahu poginulo 1.280 azerbejdžanskih vojnika, a da je ranjeno 2.700.

   Avinjan je na svojoj Fejsbuk stranici objavio infografiku, prema kojoj je, pored pomenutih brojki, Azerbejdžan od početka eskalacije izgubio 90 bespilotnih letelica, 12 helikoptera, 181 tenk i borbeno vozilo pešadije, tri teška vatrena sistema, dva sistema „Smerč“ i četiri aviona.

   Ranije je Karabah objavio izveštaj o gubicima Azerbejdžana, prema kojem su azerbejdžanske oružane snage proteklog dana izgubile 130 ljudi, ranjeno je 260, a uništeno 29 jedinica oklopnih vozila, tri raketna lansera TOS i 11 dronova.

  • 18:44

   Lavrov i Čavušoglu: Nedopustivo uvlačenje militanata u sukob u Karabahu

   Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov (desno) i njegov turski kolega Mevlut Čavušoglu

   Lavrov i Čavušoglu: Nedopustivo uvlačenje militanata u sukob u Karabahu

   Šefovi diplomatija Rusije i Turske, Sergej Lavrov i Mevlut Čavušoglu razgovarali su telefonom o eskalaciji situacije u Nagorno-Karabahu i istakli da je nedopustivo uvlačenje militanata iz drugih regiona u sukob, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.
   Dalje
  • 17:40

   Jermenija: Azerbejdžanske snage pucale na jermenski autoput

   Portparolka jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanjan izjavila je da su azerbejdžanske oružane snage pucale na autoput u Jermeniji, koji se nalazi u blizini trase Vardenis-Martakert koja vodi do Karabaha.

   „Neprijatelj je izveo artiljerijski napad na autoput Vardenis-Sotk u Jermeniji“, napisala je ona na Fejsbuku i dodala da nema podataka o povređenima.

    

    

   Sukob u Nagorno-Karabahu

   Objavljen snimak uništavanja vojnog konvoja jermenskih snaga /video/

   Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak uništavanja vojne kolone neprijatelja tokom operacija na liniji dodira u Nagorno-Karabahu.
   Dalje
  • 17:25

   U Iranu je ranjeno šestogodišnje dete usled udara rakete na stambenu zgradu, saopštio je Jedinstveni jermenski informativni centar, pozivajući se na gubernatora iranske provincije Hodafarin.

   Prema rečima gubernatora, svi podaci ukazuju na to da je raketa došla iz pravca Azerbejdžana.

   „Gubernator iranske provincije Hodafarin je izjavio da je usled udara iz raketnog sistema u selu Parvizhanlu ranjeno šestogodišnje dete. Granata je pogodila stambenu zgradu. Geolokacija sela ukazuje da su napad izvele oružane snage Azerbejdžana“, navedeno je u saopštenju i istaknuto da se to selo nalazi na granici Nagornokarabaške Republike i Irana, na 10-12 kilometara od mesta gde su razmeštene azerbejdžanske snage i granica Azerbejdžana.

  • 16:31

   Ombudsmen Jermenije Arman Tatojan izjavio je da osuđuje napad azerbejdžanskih oružanih snaga na novinare u Nagorno-Karabahu.

   Prema podacima Sputnjika Jermenija, tokom paljbe je, pored novinara francuskog lista „Mond“, povređen operater televizijskog kanala „Jermenija“. Jermenski list „24 njuz“ saopštio je da je njegov reporter ranjen tokom napada azerbejdžanskih oružanih snaga u Karabahu.

   Prema rečima Tatojana, pod paljbom se našao i automobil u kojem su se nalazili novinari „Frans presa“.

   „Članovi grupe su nosili posebnu odeću sa novinarskim oznakama. Vozilo koje se našlo pod paljbom takođe je imalo natpis 'PRES'. Sve ovo svedoči o neselektivnom ciljanju civilnih naselja. U slučaju sa novinarima ovo zaslužuje još veću osudu, jer su pod posebnom zaštitom“, rekao je ombudsman.

   Ranije je saopšteno da su se dva novinara francuskog lista „Mond“ našla pod azerbejdžanskom paljbom u gradu Martuni u Nagorno-Karabahu. 

  • 15:59
   Emanuel Makron

   Makron: Francuska će poslati avion po novinare „Monda“ ranjene u Karabahu

   Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da će po novinare lista „Mond“, koji su danas ranjeni u Nagorno-Karabahu, biti poslat avion kojim će biti prebačeni u Francusku.
   Dalje
  • 15:55
   Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova

   Moskva: Neodgovorni postupci trećih strana u Nagorno-Karabahu vode daljoj destabilizaciji

   Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da neodgovorni postupci trećih strana u regionu Nagorno-Karabaha mogu da izazovu dalju eskalaciju i destabilizaciju i izvan Kavkaza. Bilo kakve „ratničke“ izjave trećih strana u vezi s tim regionom su kontraproduktivne, istakla je ona.
   Dalje
  • 14:33

   Ranjeni francuski novinar u teškom stanju

   Stanje novinara francuskog „Monda“ ranjenog u Karabahu je teško. Trenutno ga operišu u Stepanakertu, saopštio je jermenski Jedinstveni informativni centar.

   „Stanje dopisnika ‘Monda’ je teško, operišu ga u Medicinskom centru Stepanakert. Tokom granatiranja Oružanih snaga Azerbejdžana novinari su ranjeni u zgradi gradske kuće Martuni“, navodi se u saopštenju.

  • 14:21

   Demanti Bakua: Jermenske snage nisu oborile naše letelice

   Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je saopštilo da u današnjim borbama u Nagorno-Karabahu nije koristilo vojne avione i helikoptere, te da su saopštenja jermenske strane o tome da su letelice oborene – dezinformacija.

   „Informacije o tome da je jermenska strana danas oborila tri aviona, dva helikoptera i šest bespilotnih letelica vazduhoplovnih snaga Azerbejdžana su dezinformacije. Naša avijacija danas uopšte nije poletala“, rekao je portparol Ministarstva odbrane Azerbejdžana, pukovnik Vagif Dargjahli.

  • 14:19

   Putin, Tramp i Makron usvojili izjavu o Karabahu

   Konflikt u Nagorno-Karabahu

   Predsednici Rusije, SAD i Francuske usvojili izjavu o Karabahu

   Predsednici Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske usvojili su izjavu o situaciji u Nagorno-Karabahu. Vladimir Putin, Emanuel Makron i Donald Tramp pozvali su na hitno okončanje borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Predsednici su pozvali Azerbejdžan i Jermeniju da bez preduslova obnove pregovore o Nagorno-Karabahu. 
   Dalje
  • 14:18

   Erdogan kritikovao OEBS za poziv na prekid vatre u Karabahu

   Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan

   Erdogan kritikovao OEBS za poziv na prekid vatre u Karabahu

   Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan kritikovao je Minsku grupu OEBS-a za pozive na prekid vatre u Nagorno-Karabahu, nazvavši ih neprihvatljivim.
   Dalje
  • 13:50

   Oružane snage Azerbejdžana napale su automobil u kojem su se nalazili dopisnici agencije Frans pres, saopštio je Informativni štab Arcaha (Nagorno-Karabah).

  • 13:47

   Povređen jermenski reporter

   Jermenski list „24Njuz“ saopštio je da je njihov reporter povređen prilikom napada azerbejdžanskih oružanih snaga u Nagorno-Karabahu.

   „Među novinarima, koji su se našli na udaru azerbejdžanskih oružanih snaga u Martuniju, bio je i reporter '24Njuz' Sevak Vardumjan. Ranjen je u leđa, a trenutno se nalazi u bolnici“, saopšteno je na Telegramu.

  • 13:36

   Portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan saopštio je da je vojska Nagorno-Karabaha oborila treći avion koji je pripadao Vazduhoplovnim snagama Azerbejdžana.

  • 12:18

   Francuski novinari ranjeni u Karabahu

   Sukob u Nagorno-Karabahu

   Novinari pod paljbom u Karabahu: Ranjeni dopisnici „Monda“

   Novinari francuskog lista „Mond“ našli su se pod azerbejdžanskom paljbom u gradu Martuni u Nagorno-Karabahu, napisao je koordinator Ujedinjenog jermenskog informativnog centra Ovanes Movsisjan na svojoj stranici na Fejsbuku.
   Dalje

  • 11:12

   Azerbejdžan: Jermenska armija ima velike gubitke u Karabahu

   Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da jermenska vojska trpi velike gubitke na celoj liniji dodira u Karabahu.

   „Pod napadom azerbejdžanskih snaga, jermenske vojne formacije trpe velike gubitke na celom frontu. Saznali smo da jermenske jedinice, koje se nalaze na okupiranim teritorijama Azerbejdžana imaju ozbiljne poteškoće u pružanju materijalno-tehničke podrške svojim jedinicama. Jermenska vojna komanda zabrinuta je jer pozadina, plašeći se napada naših jedinica, odbija da isporučuje municiju i gorivo jedinicama na prvim linijama“, saopštila je pres-služba Ministarstva.

  • 10:56

   U toku napad na predgrađa glavnog grada Karabaha

   Predgrađe glavnog grada Karabaha, Stepanakerta, trenutno je pod napadom, javio je jermenski Sputnjik.

   „Kako javljaju dopisnici Sputnjika Jermenija iz Stepanakerta, trenutno je u toku žestoko granatiranje glavnog grada Karabaha“, navodi se u saopštenju.

   Napominje se da se nisu čule sirene, što znači da nisu napali dronovi.  

  • 10:41

   Demanti Bakua: Azerbejdžanski helikopter nije oboren

   Sukob na jermensko-azerbejdžanskoj granici

   „To je laž“: Azerbejdžan demantuje da je njihov helikopter oboren na teritoriju Irana

   Ministarstvo odbrane Azerbejdžana demantovalo je informacije da je jermenska vojska oborila u Nagorno-Karabahu azerbejdžanski helikopter, koji je pao na teritoriju Irana.
   Dalje
  • 10:24

   Jerevan: Armija Karabaha oborila tri azerbejdžanska helikoptera

   Armija odbrane Karabaha oborila je tri helikoptera Oružanih snaga Azerbejdžana tokom noći i jutra, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan na brifingu.

   „Ukupno su noćas i rano jutros Oružane snage Azerbejdžana izgubile 350-360 (ljudi), 600 je ranjeno. Oborena su tri helikoptera, uključujući jedan koji je pao na teritoriju Irana, o čemu smo nedavno saopštili“, precizirao je Ovanisjan.

   Prema njegovim rečima, pogođeno je i 15 azerbejdžanskih oklopnih vozila, uništen sistem „Smerč“ i šest bespilotnih letelica.

  • 10:01

   Azerbejdžan objavio snimak uništavanja jermenske artiljerije

   Napad azerbejdžanske vojske na jedinice Nagorno-Karabaha

   Baku: Azerbejdžanske snage uništile neprijateljske artiljerijske sisteme /video/

   Jedinice Oružanih snaga Azerbejdžana nastavljaju da uništavaju vojnu tehniku jermenske vojske tokom kontraofanzivne operacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane ove zemlje.
   Dalje
  • 09:39

   Jermenske snage oborile azerbejdžanski helikopter

   Borbena dejstva u Nagorno-Karabahu

   Azerbejdžanski helikopter pao na teritoriju Irana

   Jermenske snage su u južnom delu karabaško-azerbejdžanske linije dodira oborile protivnički helikopter, saopštilo je Ministarstvo odbrane nepriznate Republike Nagorno-Karabaha.
   Dalje
  • 09:22

   Ministarstvo odbrane Jermenije pozvalo je dobrovoljce, koji odlaze na liniju dodira u Nagorno-Karabahu, da koordinišu svoje akcije sa vojnim strukturama.

   „Ministarstvo odbrane veoma ceni želju desetina hiljada sunarodnika da brane svoju otadžbinu, ali apeluje na strogu usklađenost dejstava. Već je bilo slučajeva kada su grupe dobrovoljaca odlazile na prvu liniju fronta bez koordinacije sa odgovarajućim vojnim strukturama, što može da izazove probleme prilikom efikasne organizacije borbenih dejstava“, navodi se u saopštenju Ministarstva objavljenom na Fejsbuku.

   Ministarstvo odbrane je zatražilo od svih građana, uključujući i rezerviste, ali one koji žele da se priključe kao dobrovoljci, da izbegavaju nekoordinirane akcije, da sa teritorijalnim vojnim komesarijatima dogovaraju sve korake u vezi sa prijavom za dobrovoljce i slanjem na prvu liniju fronta.

  • 08:58

   Karabah objavio izveštaj o gubicima Azerbejdžana

   Azerbejdžan je proteklog dana izgubio 29 jedinica oklopne tehnike i 11 bespilotnih letelica, saopštio je v. d. portprarola Armije odbrane Karabaha Suren Sarumjan.

   „Proteklog dana azerbejdžanske oružane snage izgubile su 130 ljudi, a 260 je ranjeno. Uništeno je 29 jedinica azerbejdžanskih oklopnih vozila, tri raketna lansera TOS i 11 dronova“, rekao je Sarumjan na brifingu.

  • 08:32

   Noćne borbe: Vojska Azerbejdžana izvela artiljerijski napad

   Tokom noćnih borbi jedinice azerbejdžanske vojske izvršile su artiljerijske napade na položaje Oružanih snaga Jermenije stacioniranih na teritoriji Karabaha, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

  • 08:18

   Borbe na liniji fronta u Karabahu se nastavljaju

   Jermenska strana saopštila je da nastavlja da odbija neprijateljske napade koristeći artiljeriju haubica.  

  • 08:05

   Jermenska vojska oborila azerbejdžanski dron

   U Karabahu je oboren još jedan dron, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan.

   Portparol nije navodio ostale detalje. Međutim, kako javlja dopisnik jermenskog Sputnjika, dron je oboren iznad Stepanakerta. Uveče je u glavnom gradu Karabaha objavljen signal za vazdušnu opasnost.

  • 07:51

   Baku: Uništen konvoj protivnika u Karabahu

   Sukob u Nagorno-Karabahu

   Objavljen snimak uništavanja vojnog konvoja jermenskih snaga /video/

   Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak uništavanja vojne kolone neprijatelja tokom operacija na liniji dodira u Nagorno-Karabahu.
   Dalje
  • 07:51

   Jermenija: Konstantna napetost u Nagorno-Karabahu

   Uništeni automobili i krater od vazdušnog napada azerbejdžanskih snaga na Nagorno-Karabah

   Jermenija: Konstantna napetost u Nagorno-Karabahu

   Portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan saopštila je o konstantnoj napetosti na kontakt liniji u Karabahu.
   Dalje
  Uživo
  Iz minuta u minut: Jermenija saopštila da je oborila neprijateljski dron blizu Jerevana
  +
  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (336)
  Tagovi:
  Jermenija, Nagorno-Karabah, Azerbejdžan
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga