16:48 21 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1720
  Pratite nas

  Politička klima u odnosima Rusije i Velike Britanije je loša, ona se i dalje pogoršava, Britanija čak uvodi i sankcije, izjavio je Ambasador Rusije u Londonu Andrej Kelin.

  „Do sada nisam mogao ništa da učinim, politička klima je loša i nastavlja da se pogoršava. Nažalost, potreba za sankcijama je u porastu kod britanskih vlasti. U nedavnom izveštaju obaveštajne službe se zabranjuje britanskim kompanijama da rade sa Rusijom i Rusima“, rekao je Kelin tokom rusko-britanskog investicionog foruma „Kriza - vreme novih mogućnosti".

  Obratio je pažnju na to da Rusija ima drugačiji pristup, jer se zalaže za to da britanske kompanije u velikom broju dođu u Rusiju i sarađuju sa ruskim kompanijama, jer je to u interesu obe države. Saradnja dve države na polju trgovine je u poslednjih šest meseci porasla za 51 odsto, ukazao je ambasador.

  Velika Britanija otkazala i saradnju na vakcini „Sputnjik V“

  Ministarstvo zdravlja Rusije je predložilo kolegama u Londonu saradnju na ruskoj vakcini „Sputnjik V“, ali su oni otkazali. Što se tiče kupovine i zajedničkog istraživanja na vakcini „Sputnjik V“ ni Evropska unija u svom programu ne planira saradnju sa Rusijom, rekao je ambasador Kelin.

  „Mi smo u potpunosti otvoreni za ovu saradnju s obzirom na to da je ovo još uvek prva vakcina protiv kovida 19“, rekao je Kelin tokom foruma.  

  Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 11. avgusta prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19. Vakcinu „Sputnjik V“ je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

  Tagovi:
  vakcina, Rusija, Velika Britanija, virus korona, kovid 19
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga