16:16 23 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 15
  Pratite nas

  Bugarski evro-poslanik iz redova Bugarske socijalističke partije Petr Vitanov, komentarisao je Rezoluciju koju je doneo Odbor Evropskog parlamenta za građanske slobode, pravdu i unutrašnje poslove.

  Poslanici parlamenta su većinom glasova podržali dokument koji predlaže da se nastavi nadzor sprovođenja pravosudnih reformi i borbe protiv korupcije u Bugarskoj.

  Prema rezoluciji, bugarska vlada bi trebalo strožije da kontroliše trošenje evropskih fondova i da građanima garantuje pristup informacijama o tome kako se koristi novac od poreza i da li se usmerava na bogaćenje ljudi u vladajućoj stranci GERB.

  Ocena članova Odbora Evropskog parlamenta predstavlja neviđenu kritiku Bugarske, smatra Vitanov.

  „Odbor za građanske slobode, koji je izabran da štiti osnovne vrednosti Evropskog parlamenta, vladavinu zakona - poput demokratije, građanskih i osnovnih sloboda, jasno pokazuje da je vlada Borisova lišena poverenja i šalje je u međunarodnu izolaciju“, rekao je evropski poslanik.

  U Evropskom parlamentu je, usvajanju ovog nacrta rezolucije, prethodio izveštaj Evropske komisije o vladavini prava, u kojem je Bugarska kritikovana zbog nedostatka rezultata u borbi protiv korupcije i nedostatka transparentnosti vlasništva u medijima.

  Pročitajte još:

   

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga