00:48 25 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (716)
  0 355
  Pratite nas

  Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev saopštio je da su oružane snage njegove zemlje oslobodile u Nagorno-Karabahu još sedam sela od Jermena.

  „Vojska Azerbejdžana oslobodila je od okupacije sela: Tališ, Mehdili, Čahirli, Ašagi, Maraljan, Šejbej i Gujdžag“, napisao je Alijev na Tviteru.

  Azerbejdžanski predsednik je prethodno objavio da su azerbejdžanski vojnici oslobodili strateško važno mesto Madagiz. Kako je napisao, vojnici su postavili azerbejdžansku zastavu u tom mestu.

  „Vojska je danas postavila azerbejdžansku zastavu u Madagizu. Madagiz je naš, Karabah – to je Azerbejdžan“, napisao je on na Tviteru.

  Madagiz je strateški važan punkt – tu se nalazi štab i jedan deo jedinica vojske Karabaha. Kroz to mesto prolaze i važni putevi ka drugim delovima regiona.

  Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

  Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o sukobima u Nagorno-Karabahu.

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (716)
  Tagovi:
  sela, Alijev
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga