15:53 12 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  31110
  Pratite nas

  Jedinstveni informativni centar Jermenije objavio je video-snimak na kojem su prikazane posledice bombardovanja glavnog grada nepriznate republike Nagorno-Karabaha.

  Na snimku se vide oštećeni civilni automobili, uništene kuće i udubljenja od granata.  

  Lokalni stanovnici, koji su preživeli artiljerijski napad, ispričali su o detaljima onoga što se dogodilo u Stepanakertu.

  „Nemam više kuću, nemam ništa“, rekla je Liana Agasjan.

  Ona je u suzama ispričala da je rođena u Stepanakertu i da je videla već tri rata.

  „Moj suprug je bio kod kuće kada kada ju je pogodila raketa. Uspeo je da se sakrije, u suprotnom je mogao ozbiljno da nastrada zbog razbijenog stakla. Mogao je čak i da umre“, rekla je.

  Njena komšinica, starija žena, prokomentarisala je bombardovanje jednom rečenicom.

  „Izgubila sam sve“, priznala je ona.

  Podsetimo, reporter agencije „RIA Novosti“ iz prestonice samoproglašene republike Nagorno-Karabah preneo je u nedelju ujutru da je serija eksplozija odjeknula u centru Stepanakerta. Ombudsman Artak Beglarjan saopštio je u nedelju da je četvoro civila poginulo, a 10 ranjeno u Stepanakertu i Šuši kao posledica neprijateljske vatre. Prema njegovim rečima, to možda nije konačan broj.

  Stanovništvo je u nedelju odlazilo u skloništa, isključivana je struja i telefonske linije su bile u prekidu. Kasnije tokom dana, zamenik premijera Jermenije Tigran Avinjan izjavio je da je Stepanakert ponovo izložen raketiranju.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  Tagovi:
  bombardovanje
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga