08:49 20 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (318)
  0 127
  Pratite nas

  Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izjavio je da svi znaju koliko je Rusija uložila napora da se razreši konflikt u Nagorno-Karabahu, baš kao i Turska, stoga je od izuzetne važnosti da se pokrene zajednički rad Moskve i Ankare po tom pitanju.

  Kako je rekao, svaka zemlja bi trebalo da bude na strani istine, a istina je na strani Azerbejdžana.

  „Sve zemlje, uključujući Rusiju, trebalo bi da budu na strani istine. Rusija je u sastavu minske trojke, ima odnose i sa Azerbejdžanom i sa Jermenijom, zbog čega mora da uloži mnoge napore kako bi se konflikt rešio. Mi želimo da uložimo još više napora, zato je i potreban zajednički rad“, rekao je Čavušoglu.

  Turski ministar trenutno boravi u poseti Bakuu gde se sastao sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevom.

  Tom prilikom Alijev je rekao da „Turska vodi politiku mira na Bliskom istoku i na Kavkazu“, te da takva politika već daje određene rezultate.

  „Politika Turske u regionu je usmerena isključivo na mir. Situacija u vezi sa napadom Jermenije još jednom pokazuje da je Turska veliki autoritet u regionu, pa čak i u svetu, što nam daje dodatnu snagu“, rekao je Alijev.

  Azerbejdžanski predsednik je ujedno rekao i da je od izuzetne važnosti činjenica da su Azerbejdžan i Turska saveznice, što je danas očigledno ne samo narodima te dve zemlje, već i celom svetu.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (318)
  Tagovi:
  Mevlut Čavušoglu, Nagorno-Karabah, Jermenija, Azerbejdžan, Rusija, Turska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga