12:06 26 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (365)
  0 07
  Pratite nas

  Ruski bloger Jurij Kotenok ranjen je u granatiranju grada Šuši u Karabahu, lekari se bore za njegov život, izjavili su Sputnjiku u zvaničnom pres-centru nepriznate Republike Nagorno-Karabah.

  „Ruski bloger i ratni dopisnik Jurij Kotenok je ranjen. On je u teškom stanju, lekari se bore za njegov život“, saopštili su u pres-centri. Zajedno sa Kotenokom ranjeni su još jedan novinar i njihov pratilac, takođe Rus, ali su njihove povrede bile lakše.

  Kasnije je Ministarstvo spoljnih poslova nepriznate Republike Nagorno-Karabah saopštilo da je stanje jednog od državljana Rusije ranjenog u Šušiju ocenjeno kao izuzetno teško, a druge dvojice – srednje težine.

  „Stanje Jurija Kotenka ocenjeno je kao izuzetno teško i nestabilno. Stanje Levona Arzanova i Hranta Badaljana je srednje težine. Njihovi životi nisu u opasnosti“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

  ​Ranije je predstavnik jermenskog Ministarstva odbrane Arcrun Ovanisjan potvrdio da je tokom ponovnog napada na crkvu u Šuši ranjen jedan strani novinar koji je prebačen u bolnicu.

  Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

  Lideri Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske pozvali su Jerevan i Azerbejdžan da hitno prekinu sukobe i započnu pregovore bez preduslova. Turska je izjavila da će Azerbejdžanu pružiti svaku pomoć, kako na bojnom polju, tako i za pregovaračkim stolom.

  Pročitajte još: 

   

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (365)
  Tagovi:
  novinar, Nagorno-Karabah
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga