11:24 27 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1500
  Pratite nas

  Američka rijaliti zvezda poreklom iz Jermenije Kim Kardašijan doniraće milion dolara pomoći Jermeniji zbog rata u Nagorno Karabahu, koji bukti između Jermena i Azerbejdžanaca.

  Kardašijan je na društvenoj mreži Tviter objavila da će novac biti utrošen za hranu, skloništa i medicinsku negu.

  ​Ona je pozvala i druge da doniraju novac i da pomognu u podizanju svesti o dešavanjima i krizi u Nagorno-Karabahu koja mora da se zaustavi.

  „Moje misli i molitve su sa hrabrim muškarcima, ženama i decom. Uprkos udaljenosti koja nas razdvaja mi smo jedna jermenska nacija“, rekla je Kardašijan.

  Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

  U Moskvi su 9. oktobra održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana. Diplomate je u rusku prestonicu pozvao predsednik Rusije Vladimir Putin.

  Pregovori su trajali više od deset sati i završeni su usvajanjem sporazuma. On sadrži četiri tačke za rešavanje sukoba. Između ostalog, strane su objavile o prekidu vatre od podneva 10. oktobra u humanitarne svrhe radi razmene ratnih zarobljenika i drugih pritvorenih osoba i tela mrtvih.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga