16:34 05 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (664)
  0 140
  Pratite nas

  Turska je odbila da propusti kroz svoj vazdušni prostor avion iz SAD sa humanitarnom pomoći, namenjenoj žrtvama u sukobu u Nagorno-Karabahu, rekao je sekretar za pitanja dijaspore kabineta premijera Jermenije Zare Sinanjan.

  „Trenutno je oko 100 tona humanitarne pomoći spremno za slanje u Jermeniju, ali je Turska zabranila da se kroz njen vazdušni prostor isporučuje čak i humanitarna pomoć, usled čega je let odložen“, rekao je Sinanjan.

  Prema njegovim rečima, u Jermeniju je isporučeno oko 700 tona humanitarne pomoći iz raznih zemalja – Rusije, SAD, Francuske i drugih evropskih zemalja. Sinanjan je dodao da iz Rusije, SAD i evropskih zemalja stižu lekari kako bi pružili pomoć ranjenicima.

  U Moskvi su 9. oktobra, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina, održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, koji su trajali više od deset sati. Tokom pregovora Jerevan i Baku su dogovorili da se uvede prekid vatre od podneva 10. oktobra, izvrši razmena ratnih zarobljenika tela poginulih i dodatno dogovore konkretne mere primirja. Međutim, već u subotu strane su počele da se međusobno optužuju za narušavanje primirja.

  Čitajte na Sputnjiku najnovije informacije o sukobu u Nagorno-Karabahu.

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (664)
  Tagovi:
  Turska, Humanitarna pomoć
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga