15:26 26 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (716)
  0 147
  Pratite nas

  Postoje dokazi da je Turska prebacivala militante iz Sirije u Karabah, rekao je za Sputnjik premijer Jermenije Nikol Pašinjan. On je naveo da Azerbejdžan ne može samostalno da ratuje.

  "Postoje direktni dokazi da teroristički borci uz Sirije učestvuju u borbi protiv Nagorno-Karabaha. Ovi video dokazi su već objavljeni na društvenim mrežama i u medijima. I sada je očigledno da je Turska glavni sponzor ovog rata. Turska je angažovala i prebacila ove terorističke borce u zonu sukoba Nagorno-Karabaha. Odlukom i pod pokroviteljstvom Turske odlučeno je da se započne rat i napad na Nagorno-Karabah", rekao je Pašinjan

  On je dodao da je očigledno da zerbejdžanska vojska sama nije sposobna da se bori protiv odbrambene vojske Nagorno-Karabaha. Zbog toga je Turska odlučila da angažuje teroriste.

  "Turske trupe nisu uključene samo u vođstvo vojnih operacija, već i direktno u specijalne snage turske vojske. Prema nekim informacijama, u borbene akcije su uključene i specijalne snage pakistanske vojske. I mislim da je učešće barem militanata sa turske strane već dokazano u čitavom svetu, jer mnogi međunarodni mediji o tome već pišu", izjavio je Pašinjan.

  Pročitajte još:

   

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (716)
  Tagovi:
  Turska, Jermenija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga