01:54 27 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
    Svet
    Preuzmite kraći link
    1537
    Pratite nas

    Dokumenta pronađena u kontejneru u kojem su otkrivena tela sedam osoba, a koji je iz Srbije sa đubrivom poslat u Paragvaj, omogućiće identifikaciju žrtava. Mediji navode da je do sada utvrđen identitet četiri osobe.

    Prema pronađenim dokumentima, reč je o tri mladića marokanskog porekla i jednom Egipćaninu, objavio je paragvajski portal „abc.py“.

    Sudski lekar Pablo Lemir izjavio je da najmanje jedno telo pokazuje tragove gušenja kao mogući uzrok smrti.

    Trenutni podaci su poslati Interpolu i Crvenom krstu kako bi pokušali da pomognu u prikupljanju podataka i utvrđivanju okolnosti i činjenica.

    Vlasti Paragvaja saopštile su juče da je u kontejneru s đubrivom koji je poslat iz Srbije pronađeno najmanje sedam tela u fazi raspadanja u naselju Santa Marija de Asunsion.

    Prema zvaničnom saopštenju, kontejner je u vlasništvu čoveka koji se bavi distribucijom insekticida, a koji je teret otvorio zbog jakog neprijatnog mirisa koji se širio iz kontejnera.

    Tužilac Marsel Saldivar je izjavio da je kontejner napustio Srbiju 21. jula i ranije ove nedelje, preko Argentine, stigao u rečnu luku u predgrađu Asunsiona, prestonice Paragvaja.

    On je naveo da su sve žrtve odrasli ljudi i da izgleda da je reč o „slepim putnicima“.

    Dodao je da su kod dve osobe pronašli lična dokumenta, koja pokazuju da je reč o Marokancima, kao i da je pronađen račun taksi kompanije iz Srbije, što nagoveštava da su ušli u kontejner u Srbiji.

    „Pretpostavljamo da su stigli tamo iz svoje zemlje i da su planirali da otputuju do najbliže destinacije, ali nisu dobro izračunali distancu i nisu preživeli putovanje“, rekao je Saldivar za Rojters.

    On je dodao da su kod sebe imali keks, flaširanu vodu i konzerve s hranom, što je bilo dovoljno za 72 sata.

    Policija je, takođe, pronašla torbe sa odećom i otvor za ventilaciju u delu kontejnera u kojem su se nalazila tela.

    „Sva tela su u fazi raspadanja. To su samo kosa i kosti“, rekao je Saldivar.

    On je dodao da će se izvršiti provera rute kontejnera, kao i da će se ispitati mobilni telefoni, koji su pronađeni zajedno s telima, preneo je Tanjug.

    Pročitajte još:

    Tagovi:
    tela, Srbija, Paragvaj
    Standardi zajedniceDiskusija
    Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga