19:51 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  0 560
  Pratite nas

  Azerbejdžanski planovi za osvajanje Karabaha su osuđeni na neuspeh, Jermenija će izvesti kontranapad, izjavio je premijer Jermenije Nikol Pašinjan, obraćajući se sunarodnicima.

  „Vojno-političko rukovodstvo Azerbejdžana je dugo hranilo svoje društvo pobedničkim izveštajima, da to društvo svakog dana, minuta, sekunde, očekuje vest o padu Karabaha, konačnoj i nepovratnoj pobedi. Tu vest neće dočekati azerbejdžansko društvo i čekanje takve vesti uništava azerbejdžanske planove za osvajanje Karabaha“, rekao je Pašinjan.

  Po njegovim rečima, narod Karabaha i svi Jermeni će se boriti za svaki pedalj zemlje i u potrebnom trenutku će „naneti precizan kontranapad koji će imati uništavajući efekat“.

  Predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan rekao je večeras na brifingu da se menja način ratovanja u Karabahu, čime Azerbejdžan gubi prvobitnu superiornost na terenu.

  „Naša vojska ne vodi više borbe sa istim intenzitetom i brzinom, ali su u toku složene borbe u planinama, šumama, klancima… Protivnik gubi ogromnu brojčanu prednost, tehnološku prednost. To je zbog različitih faktora: reljefa, usavršavanja naših veština, iskustva“, rekao je Ovanisjan.

  Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija. Trenutno je na snazi treće primirje, koje ni jedna od strana ne poštuje.

  Pročitajte još:

   

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  Tagovi:
  Azerbejdžan, Jermenija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga