22:53 21 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  0 616
  Pratite nas

  Baku je optužio Jerevan za napade u nekoliko pravaca, posebno za artiljerijsku paljbu na Terterski rejon, usled čega je azerbejdžanska vojska pokrenula kontraofanzivnu operaciju duž celog fronta. Istovremeno, karabaška vojska je saopštila da su u toku lokalne borbe i operacija uništavanja neprijateljskih diverzantskih grupa.

  „Sa jermenske teritorije oblasti Berd, Čambarak, Vardenis i Goris, neprijatelj je pucao na teritorije azerbejdžanskih regija Tovuz, Kedabek, Daškešan i Kubadli. Neprijatelj je otvorio vatru i na teritoriju Agdžabedinskog rejona“, saopštila je pres-služba azerbejdžanskog Ministarstva odbrane.

  Istovremeno, vojni resor Azerbejdžana optužio je jermensku vojsku da je tokom proteklog dana i u noći 28. oktobra, ne poštujući humanitarni prekid vatre, uz različitih vrsta oružja pucala na položaje jedinica azerbejdžanske vojske u različitim pravcima fronta, kao i naselja u blizini zone fronta.

  Kako bi suzbila borbenu aktivnost oružanih snaga Jermenije i obezbedila sigurnost civilnog stanovništva, komanda azerbejdžanske vojske odlučila je da pokrene kontraofanzivnu operaciju trupa duž čitavog fronta.

  Azerbejdžanska strana dodaje da su borbene operacije nastavljene uglavnom na Agderinskom, Hodžavenskom, Fizulinskom, Zangilanskom i Kubadlinskom pravcu fronta i ističe da su neprijateljski pokušaji napada bili odlučno presečeni, te da se on povukao, pretrpevši gubitke.

  „Usled kontramera koje su preduzete protiv oružanih snaga Jermenije na različitim pravcima fronta, među neprijateljskim vojnicima ima ubijenih i ranjenih. Uništeno je nekoliko jedinica borbene tehnike neprijatelja. U napadu na artiljerijsku jedinicu neprijatelja uništeni su njegovi topovi i granate“, navedeno je u saopštenju.

  Sa svoje strane, Armija odbrane nepriznate republike Nagorno-Karabah saopštila je o lokalnim borbama koje se nastavljaju na prvoj liniji fronta.

  „Jedinice Armije odbrane nastavljaju operacije likvidacije diverzantskih grupa neprijatelja“, saopštila je karabaška vojska na Fejsbuku.

  Vojska je situaciju u zoni sukoba tokom noći opisala kao stabilno napetu.

  „Neprijatelj je uveče nastavio da puca na naselja, između ostalog Martuni i sela Askeranskog rejona“, dodaje se u saopštenju.

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  Tagovi:
  odmazda, vatra, Nagorno Karabah
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga