01:18 22 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  1120
  Pratite nas

  Vojska nepriznate Nagorno-Karabaške republike izvestila je da je uhapsila Sirijca koji je učestvovao u borbama na strani Azerbejdžana.

  „Jedinice odbrambene vojske Nagorno-Karabaha uhvatile su još jednog teroristu. Ime zarobljenog islamskog radikala i teroriste je Mehred Muhamad Alšher, poreklom iz Sirije", objavljeno je na kanalu „Telegram“ zvaničnog Informativnog centra Karabaha.

  Mediji podsećaju i da nije prvi put da u sukobima u Nagorno-Karabahu učestvuju sirijski plaćenici, ali zvanični Baku to negira.

  Ministar spoljnih poslova Azerbejdžana Džejhun Bajramov rekao je da je reč o dezinformacijama koje šire „neke zemlje“. Naglasio je da „do sada nije bilo dokaza“. Ministar je takođe izjavio da Baku ima „mnogo" dokaza o tome da Jermenija koristi teroriste i plaćenike.

  Borbe na kontakt liniji u Nagorno-Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  Tagovi:
  plaćenik, Azerbejdžan, rat u nagorno karabahu, Nagorno Karabah
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga