06:55 07 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1223
  Pratite nas

  SAD podržavaju ideju raspoređivanja mirovnjaka iz skandinavskih država u Nagorno-Karabahu, saopštio je pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajan.

  „Svako posredovanje ili mirovnjaštvo Turske je neuspešna inicijativa za SAD, kao i za Jermeniju. Mi smatramo da obe države treba da pristanu na raspoređivanje skandinavskih mirovnjaka. Mi sarađujemo sa vladama skandinavskih država po pitanju formiranja mirovnih snaga koje bi mogle biti raspoređene u regionu radi podrške režima prekida vatre“, rekao je O'Brajan. Govoreći pred jermenskom dijasporom u Los Anđelesu.

  Po njegovim rečima, teško je predstaviti da može doći do stabilnog mira u Karabahu, ako tamo ne budu višenacionalne mirovne snage ili posmatrači. On smatra da mirovne snage ne treba da uključuju predstavnike Minske grupe, pa ni SAD niti susedne države.

  Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio da u Nagorno-Karabah treba poslati vojne posmatrače, ali konačnu odluku o tome će doneti suprotstavljene strane.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  SAD, Nagorno Karabah
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga