07:18 28 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (645)
  0 121
  Pratite nas

  Šef informativnog odeljenja odbrambene vojske Karabaha Suren Sarumjan rekao je da je tokom današnjeg dana smanjen intenzitet borbi na liniji dodira u nepriznatoj Republici Nagorno-Karabah.

  „U ovom trenutku se intenzitet borbi smanjio, ali to se dogodilo jer je Azerbejdžan shvatio da kombinovane operacije različitih jedinica ne donose rezultate. Drugi razlog je što je kičma njihovih elitnih specijalnih jedinica slomljena u klisuri u pravcu grada Šuši“, rekao je Sarumjan za Sputnjik.

  Vojska odbrane nepriznate Republike Nagorno-Karabah odbila je napade azerbejdžanskih oružanih snaga u tri pravca, izjavio je Sarumjan.

  „Tokom jučerašnjeg dana, noći i jutra Azerbejdžan je pokušao da napadne u istočnom, jugoistočnom i južnom pravcu. Svi pokušaji su zaustavljeni, kao i kolone opreme i vojske. U nekim oblastima neprijatelj je morao da se povuče", rekao je on.

  Sarumjan je primetio povećanje efikasnosti jedinica odbrambene vojske Karabaha tokom mesec dana od početka eskalacije: „Ljudi se navikavaju na rat, već shvataju neprijateljske metode, njihova delovanja i planove. Efikasnost odbrambene vojske je porasla i nastaviće da raste".

  Podsetimo, borbe u regionu nepriznate Nagorno-Karabaške republike počele su 27. septembra. I posle tri pokušaja uspostavljanja primirja u ovom delu Kavkaza, žestoke borbe Azerbejdžana i Jermenije se nastavljaju.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (645)
  Tagovi:
  Jermenija, Azerbejdžan, sukobi, rat u nagorno karabahu, Nagorno Karabah
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga