11:26 29 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (647)
  3821
  Pratite nas

  Jermenski premijer Nikol Pašinjan je u pozdravnoj poruci Džozefu Bajdenu, koji je proglasio pobedu na izborima za predsednika SAD, izrazio nadu da će nova administracija preduzeti delotvorne korake kako bi se borbena dejstva u Nagorno-Karabahu prekinula.

  „Pun sam nade da će vaša administracija preduzeti aktivne korake kako bi se prekinuo rat i postiglo sveobuhvatno rešenje problema koje treba da bude zasnovano na osiguravanju bezbednosti Arcaha putem realizacije njegovog prava na samoopredeljenje“, navodi se u poruci.

  Premijer je naveo da Jermenija pridaje veliki značaj ulozi SAD u normalizaciji situacije u Nagorno-Karabahu kao kopredsednika Minske grupe OEBS.

  „Kao što zante, više od mesec dana Azerbejdžan i Turska, ignorišući napore kopredsednika da se postigne dogovor o prekidu vatre, nastavljaju agresiju protiv Jermenije i Arcaha, uvlačeći u sukob i strane borce. S tim u vezi pozdravljam vaše gledište prema kojem se rešenje može naći samo mirnim putem koje ste izneli kao kandidat za predsednika“, rekao je on.

  Pašinjan je takođe rekao da jermenski narod veoma ceni Bajdenov stav o priznanju genocida nad Jermenima.

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (647)
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga