05:46 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  0 775
  Pratite nas

  Sedamnaest opozicionih partija Jermenije zatražilo je ostavku premijera Nikola Pašinjana zbog teške situacije u Karabahu.

  U saopštenju, koje je objavljeno na sajtu partije „Dašnakcutjun“, navodi se da su se parlamentarne i neparlementarne snage ujedinile kako bi se suprotstavile azerbejdžansko-turskoj agresiji protiv jermenske države.

  „Ovih dana smo pozvali vlasti da naprave zaokret na političkim, diplomatskim i vojnim frontovima, uključujući predloge o sastancima, usmerenih na rešavanje situacije koji su ostali bez odgovora. Vojna je žestoka, gubici su nenadoknadivi, teški. Kao država i narod stojimo pred sudbonosnom prekretnicom koja zahteva odlučne reakcije. Ipak, koraci koje preduzimaju političke vlasti su nesrazmerne egzistencijalnoj opasnosti koja preti našem narodu“, navodi se u saopštenju.

  Opozicione partije smatraju da je u ovom periodu „vlast pokazala očiglednu nesposobnost da se izbori sa unutrašnjim i spoljašnjim izazovima“.

   „Ljudske i teritorijalne gubitke, nepotpuni odnosi sa saveznicima, pre svega sa Rusijom, pokazuju da je sadašnja vlast bankrotirala“, navodi se u saopštenju.

  Kako bi se sprečili nepopravljivi gubici potrebno je, kako se navodi, što pre da premijer i njegova vlada podnesu ostavku i formiranje novog izvršnog organa koji može da reši vojno-političke zadatke, zaključuje se u saopštenju.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  Tagovi:
  Azerbejdžan, Jermenija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga