09:10 06 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  0 224
  Pratite nas

  Bivši šef jermenske Službe nacionalne bezbednosti Artur Vanecjan priveden je pod sumnjom da je pripremao ubistvo premijera Nikole Pašinjana i pokušao da uzurpira vlast, napisala je njegova advokatica Lusine Saakjan na Fejsbuku.

  Ona je navela da su vlasti, u nameri da ućutkaju političke protivnike, stigle do toga da se pojavljuju optužbe o pripremi ubistva Pašinjana.

  „Sve to je već nemoguće komentarisati na pravnom nivou. Radi se o sramnom političkom progonu s ciljem očuvanja vlasti i dovršavanja antidržavnih planova“, uverena je Saakjan.

  Bivši šef SNB učestvuje u protestima koji se već nekoliko dana održavaju u Jerevanu, a glavni zahtev je ostavka premijera zbog toga što je potpisao Sporazum o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu.

  Sporazum o Karabahu

  Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.  

  Demonstranti koji protestuju u Jerevanu smatraju da je potpisivanje sporazuma o prekidu vatre u Karabahu sa teritorijalnim ustupcima bila izdaja

  Vanecjan je na čelu opozicione stranke „Domovina“.

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  Tagovi:
  Nikol Pašinjan, privođenje, Nagorno Karabah, Jermenija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga