15:34 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (720)
  0 410
  Pratite nas

  Jermenski patrijarh Garegin Drugi uputio je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu pismo u kojem je izrazio zahvalnost za mere koje su preduzete kako bi se u Nagorno-Karabahu očuvalo istorijsko nasleđe njegovog naroda.

  U pismu su visoko ocenjeni napori ruskih vlasti i lično predsednika Rusije kako bi se u regionu Nagorno-Karabaha obustave borbena dejstva, uspostavi prekid vatre i vrate stabilnost i mir.

  „Želim da izrazim duboku zahvalnost lično Vama na preduzetim merama u cilju očuvanja istorijskog nasleđa jermenskog naroda na teritorijama predatih Azerbejdžanu -drevnih manastira, crkava i spomenika kulture“, naveo je patrijarh.

  On je posebno istakao da je, zahvaljujući ruskim mirovnjacima raspoređenim u regionu, osigurano normalno funkcionisanje poznatog jermenskog manastira Dadivank.

  „Naš narod će uvek pamtiti važnu ulogu Rusije u zaustavljanju krvoprolića u Arcahu i moliće se za nepokolebljivost jermensko-ruskog viševekovnog prijateljstva“, zaključio je patrijarh.

  Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 9. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (720)
  Tagovi:
  zahvalnost, Vladimir Putin, patrijarh, Jermenija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga