12:33 25 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (716)
  0 321
  Pratite nas

  Jermenska vlada je na svom sajtu objavila nazive 121 naselja u Karabahu, koja su prešla ili će preći pod kontrolu Azerbejdžana shodno trilateralnoj izjavi o prekidu borbenih dejstava.

  Spisak je priložen uz saopštenje o pravilima za dobijanje jednokratne pomoći u iznosu od 300 hiljada drama (600 dolara) za stanovnike Karabaha registrovane u gradovima i selima koja su prešla pod kontrolu Azerbejdžana.

  Prema ovom spisku, Azerbejdžan preuzima kontrolu nad 52 naselja u Kašatagskom (Lačinskom) rejonu, osam u Martakertskom, 16 u Šaumjanovskom (Kelbadžarskom), 29 u Hadrutskom, dva u Šušinskom (grad Šuši i selo Karintak), osam u Askeranskom i šest u Martuninskom rejonu.

  Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. 

  Pročitajte još:

   

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (716)
  Tagovi:
  Nagorno Karabah, Azerbejdžan
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga