01:09 24 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 31
  Pratite nas

  Unutrašnjost Amerike još uvek nije zahvatila vašingtonska rusofobija i predstavlja osnovu za saradnju, rekao je ruski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov.

  „Zajednička istorija i bliske humanitarne veze ostaju osnova za rusku i američku saradnju. To se vidi u praksi daleko od Vašingtona, na mestima gde bilateralne veze još uvek nije pokvarila toksična atmosfera rusofobije", rekao je Antonov u članku za „San Francisko ekzaminer“, objavljenom na Fejsbuk stranici ruske diplomatske misije.

  Ambasadorov članak se vremenski podudara sa rusko-američkim forumom „Dijalog Fort-Ros“, koji se otvara 30. novembra.

  🇷🇺🇺🇸 On the eve of the #FortRossDialogue 2020 San Francisco Examiner publishes Ambassador Antonov's article "Connected...

  Posted by Embassy of Russia in the USA / Posolьstvo Rossii v SŠA on Nedelja, 29. novembar 2020.
  Prema rečima ambasadora, Rusa ima u skoro svakoj američkoj državi.
  „Prema različitim procenama, u Americi živi tri i po do pet miliona stanovnika koji govore ruski“, rekao je Antonov.
  „Komercijalni interes je jedna od pokretačkih snaga koja gura Rusiju na direktan dijalog sa američkim državama i obrnuto“, navodi se u članku.

  „Naravno, potencijal veza između dve države na nivou gradova i regiona još nije realizovan. Preostaje još mnogo toga da se one diverzifikuju i dijalog pretoči u konkretne projekte. Međutim, činjenica da takvi socijalni, humanitarni i ekonomski odnosi nalaze svoje mesto uprkos opštoj nepovoljnoj klimi odnosa, ohrabruje. Naš zajednički zadatak je da na svaki način negujemo to seme saradnje. Oni pomažu u jačanju međusobnog razumevanja Rusa i Amerikanaca i mogu biti 'zaštitna mreža' kako bilateralne kontradikcije ne bi otišle predaleko. Ne smemo zaboraviti da interakcija Moskve i Vašingtona i dalje ozbiljno utiče na ključne globalne procese i blagostanje čitave planete “, zaključio je diplomata.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  saradnja Rusije i SAD, Amerika, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga