04:59 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 290
  Pratite nas

  Sveštenik jermenske crkve u bugarskom gradu Pazardžiku požalio se na stanovnice obližnjih kuća. Prema rečima Nersesa Širinjana, žene su navikle da suše veš odmah na ulazu u hram što ostavlja jako loš utisak.

  „Nekoliko dama iz susedstva povremeno ovde suše veš, uključujući i donji veš, čaršafe, jastučnice, tepihe. Nažalost, sada ne možete to videti, ali, verovatno, za sat vremena će ponovo okačiti“, rekao je Širinjan u emisiji televizije „NOVA“.

  Ovakav prizor ostavlja loš utisak na parohijane i posetioce, rekao je sveštenik crkve.

  „Posetili su nas gosti iz Zapadne Evrope, iz Amerike, naši ljudi koji su se tamo odselili pre nekoliko decenija i veoma su ogorčeni. To je nečuveno“, rekao je.

  Prema Širinjanu, prostor ispred hrama je davno „zarobljen“ i pre izgradnje crkve i nikako nije mogao da se dogovori sa stanovnicima oko sušenja odeće.

  „Nismo uspeli da se dogovorimo. Prijavili smo upravi grada, ali ni tamo niko nije odgovorio. Zaista želim da kažem ovim damama da je jednostavno greh vešati takve lične stvari na dva metra od pravoslavne jermenske crkve. Naši gosti su jednom želeli da fotografišu glavni ulaz, ali ispostavilo se da je u prvom planu bila posteljina“, požalio se Širinjan. 

  „Nisam se sukobljavao sa uglednim damama i ne želim, ali želeo bih da ih zamolim. Verovatno je više od 90 procenata bugarskih žena, dece i muškaraca kršteno. Neka se takve stvari više ne dešavaju na ulazu u pravoslavnu crkvu. I možda bismo predložili da ovu teritoriju pretvore u zelenu površinu kako bi izgledala prijatnije ili da se poveća broj parking mesta“, obratio se sveštenik hrama stanovnicima grada.

  Pročitajte još:


   

   

  Tagovi:
  parohije, monah, crkva, veš, Bugarska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga