22:44 12 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  0 140
  Pratite nas

  Mirovne snage Rusije u Nagorno-Karabahu izvršile su inženjersko izviđanje i razminiranje područja na južnoj periferiji grada Stepanakerta. Za 24 časa očišćeno je više od jednog hektara teritorije, jedan kilometar puteva, otkriveno i uništeno 2.876 eksplozivnih predmeta.

  Ukupno su ruske inženjerske jedinice u Nagorno-Karabahu očistile više od 62 hektara terena, više od 21 kilometra puteva, pronašle i neutralisale više od 4 hiljade eksplozivnih naprava.

  Kako je navelo Ministarstvo odbrane Rusije, otkriveni eksplozivni predmeti, napuštena ili neoperativna municija odvoze se na specijalno opremljeni poligon i uništavaju. Municija koja se ne može evakuisati uništava se na licu mesta uz neophodne mere bezbednosti.

  Demineri će nastaviti rad u zoni odgovornosti ruskih mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu.

  Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.  

  Pročitajte još:

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  Tagovi:
  ruski mirovnjaci, Nagorno Karabah, demineri
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga