05:08 18 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 641
  Pratite nas

  Stručnjaci za logistiku Ministarstva odbrane Rusije u najkraćem roku su podigli dva modularna kontejnerska grada u Stepanakertu i naselju Getavan kako bi ruski mirovnjaci imali dobre uslove za život u Nagorno-Karabahu.

  Planirano je da još jedan ovakav grad za 60 ljudi bude podignut u januaru 2021. godine u naselju Karakend.

  Modularni kontejnerski gradovi su punopravni autonomni objekti opremljeni svim potrebnim uslovima za život (struja, voda, grejanje, kupatila, kanalizacija). Smeštaj je opremljen nameštajem (krevet, ormar, kuhinjski set, stolovi, stolice, tuš kabina), kao i kućnim aparatima (šporet, frižider, mašina za veš, mikrotalasna rerna, TV, klima uređaj, bojler).

  Svečanoj atmosferi je doprinelo ukrašavanje enterijera novogodišnjim ukrasima, kao i novogodišnja jelka koju su mirovnjacima uručili logističari Ministarstva odbrane Rusije.

  Na teritoriji svakog grada nalazi se sportska sala, saune, medicinski centar, prostorija za čišćenje odeće, prostorija za razonodu, kancelarija, ostava, menza i prodavnica prehrambenih proizvoda.

  Ovakvi tipovi gradova mogu se koristiti i u regionima sa niskim i visokim temperaturama.

  Modularne kontejnerske gradske četvrti su proizvela specijalizovana industrijska preduzeća u skladu sa zahtevima GOST-a i tehničkim specifikacijama. Oni ispunjavaju sve utvrđene standarde i zahteve za udoban boravak vojnika u neposrednoj lokaciji vojnih jedinica.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  mirovnjaci, ruski mirovnjaci, Nagorno Karabah
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga