20:50 11 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1111496
  Pratite nas

  Bivši službenik američkog Stejt departmenta Džim Džatras izjavio je da SAD hoće da „slome kičmu“ pravoslavnoj crkvi, koristeći papske ambicije patrijarha Vartolomeja.

  Politikolog je u ruskom dokumentarnom filmu „Samosveti“, koji je posvećen crkvenom raskolu u Ukrajini, precizirao da Stejt department, predvođen američkim vladajućim aparatom, koristi ambicije vaseljenskog patrijarha kako bi „slomio kičmu celoj pravoslavnoj crkvi“.

  „Vaseljenski patrijarh Vartolomej želi da podigne svoj status u našoj crkvi i da postane svojevrsni papa Istoka. Ali, ovde postoje i drugi faktori, od kojih su najvažniji Carigradska patrijaršija i geopolitički interesi Stejt departmenta, kao i širenje ideja kulturnog marksizma na ceo vladajući aparat Amerike koji hoće da slomi kičmu pravoslavne crkve“, izjavio je američki politikolog.

  Prema mišljenju Džatrasa, sve udružene snage američke države usmerene su protiv pravoslavne crkve.

  On je pomenuo specijalnog predstavnika Stejt departmenta u Ukrajini Kurta Volkera koji, prema njegovim rečima, nije upamćen samo po tome što je neumorno radio do same ostavke za svoju vladu. On je bio i na čelu instituta Makejna, koju je finansirala njegova lobistička firma 'BGR Grup' ('Barbour, Griffith & Rogers'), čiji klijent je bio bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko, kao i kompanije 'Raytheon', tvorca raketnog komleksa Džavelin kog žele da isporuče Americi.

  „Imamo integrisanu ideološku strukturu koja kombinuje ideologiju usmerenu protiv hrišćanskog morala, kao i poslovanje, novac, specijalne službe koji su svi usmereni protiv pravoslavne crkve“, zaključio je.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  pravoslavna crkva, slom, leđa, SAD
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga