13:07 25 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  21785
  Pratite nas

  Novinari nemačkog izdanja „Bild“ posetili su stan na severu Drezdena, u ulici Radebergerštrase, u kome je od jeseni 1985. godine do marta 1991. godine, dok je radio za KGB SSSR-a, živeo predsednik Rusije Vladimir Putin sa porodicom.

  Kada se Putinova porodica, krajem 1991. godine, vratila u Rusiju, u njihov stan u Drezdenu se uselio komšija Jorg Hofman. On i dalje živi u tom stanu koji ima 66 kvadrata, tri sobe, kuhinju, kupatilo, lođu i podrum.

  Unutrašnjost stana u kojem je živeo Putin
  © Foto : Bild/skrinšot
  Unutrašnjost stana u kojem je živeo Putin

  Hofman se seća da je Putinu u selidbi pomagalo deset do dvanaest ruskih vojnika, koji su pakovali stvari. Seća se da su imali problema sa veš mašinom, koja je bila preteška.

  Ulaz u zgradu
  © Foto : Bild/skrinšot
  Ulaz u zgradu

  Novi stanovnik Putinovog stana kaže, da su njegove komšije bili dobri ljudi. Supruga Vladimira Putina je uvek nosila smeđu bundu i veliku krznenu šubaru. Porodica je imala i psa.

  Čak i posle skoro 30 godina Jorg Hofman sa velikim zadovoljstvom živi u Putinovom stanu.

  „Samo ponekad nastane problem kada se ruski turistički autobusi zaustavi ispred. Oni misle da je ovo Putinov muzej“, navodi on.
  Putin je stanovao u ovoj zgradi
  © Foto : Bild/skrinšot
  Putin je stanovao u ovoj zgradi

  Jorg Hofman kaže, da je prvi put dozvolio novinarima da fotografišu stan. Dodao je da je pred Božić ispred zgrade bio Aleksej Navaljni sa svojim ljudima. Najverovatnije je snimao dokumentarni film, ali nije bio u stanu.

  Tagovi:
  Nemačka, Drezden, stan, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga