05:54 08 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  211103
  Pratite nas

  Kompanija „Citadel difens“ dobila je više miliona dolara vredan ugovor za „Titan“, sistem zaštite od dronova zasnovan na veštačkoj inteligenciji i radio-frekvencijama.

  Tokom procesa selekcije koji je podrazumevao test 24 sistema za borbu protiv malih bespilotnih letelica, „Titan“ je pokazao izuzetne odbrambene sposobnosti u raznolikim uslovima i okolnostima, piše „Difens post“.

  Kako se navodi, operateri odbrambenih sistema dali su prednost „Citadelovom“ sistemu jer je pokazao tehničku superiornost u mnogim nepredvidivima scenarijima uključujući i nalet rojeva dronova.

  „Kao jedini automatizovani senzor radio-frekvencija na tržištu koji koristi veštačku inteligenciju i mašinsko učenje za otkrivanje, identifikovanje, praćenje i bezbedno uništavanje protivničkih bespilotnih letelica, Titan predstavlja multiplikatora američkih i savezničkih vojnih snaga“, rekao je izvršni direktor „Citadel difensa“ Kristofer Vilijams.

  Sistem se može postaviti u rad za manje od pet minuta a štiti vazdušni prostor daleko izvan domašaja pogleda.

  Kako je Pentagon odlučio, „Titan“ će se koristiti za zaštitu vojnika, brodova, vozila i vojnih baza od pretnji dronova kada veći sistemi ne mogu od njih da se odbrane, preneo je Tanjug.

  „Akteri brzo prilagođavaju svoju strategiju kada otkriju svoje slabe tačke. Sa stotinama senzora koji su sada postavljeni, ‘Citadel’ pomaže kupcima da otkriju promenljive trendove u radu dronova na globalnom nivou kako bi mogli da preduprede bezbednosne pretnje “, objasnio je Vilijams.

  Tagovi:
  sistem, zaštita, Dronovi, američka vojska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga