07:13 20 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  13939
  Pratite nas

  Bivši američki predsednik Donald Tramp oglasio se saopštenjem posle odluke Senata da ne usvoji njegov opoziv.

  „Želim da se prvo zahvalim mom timu posvećenih advokata i drugih koji su neumorno radili na zaštiti pravde i istine“, naveo je Tramp.

  Američki Senat nije usvojio opoziv Donalda Trampa
  © AP Photo / Senate Television

  Zahvalio se i senatorima i kongresmenima koji su, kako je naveo „ponosno stajali u odbrani ustava i svetih legalnih principa koji su u srcu naše zemlje“, ali i „milionima građana koji su hrabro podržali ove važne principe“, preneli su američki mediji.

  On je osudio pokušaj opoziva i ponovo ga nazvao „najvećim lovom na veštice u istoriji Amerike“.

  Tramp se osvrnuo i na svoju političku budućnost, pošto posle odluke Senata može da se kandiduje na sledećim predsedničkim izborima 2024. godine.

  „Naš istorijski, patriotski i predivni pokret Učinimo Ameriku ponovo velikom (MAGA - Make America Great Again) je tek započet. U sledećim mesecima imaću mnogo toga dad podelim sa vama i radujem se nastavku našeg neverovatnog zajedničkog putovanja da dostignemo američku izuzetnost za sve ljude“, naveo je Tramp i dodao „imamo puno posla pred nama i uskoro ćemo se pojaviti sa vizijom za svetlu, blistavu i bezgraničnu američku budućnost“.

  Američki Senat nije usvojio zahtev za opoziv Donalda Trampa, budući da nije bilo potrebne dvotrećinske većine. Za je glasalo 57 senatora, a protiv 43, dok je za usvajanje bilo potrebno 67 glasova.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga