03:56 07 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  23340
  Pratite nas

  Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti, 15. februar.

  "Pre više od dva veka, Vaši preci su se oslobodili viševekovnog ugnjetavanja i stekli pravo na nezavisnost. Tokom godina svoje nezavisnosti, uprkos nemilosrdnim izazovima, Srbija je postala moderna evropska država i garant bezbednosti na Balkanu", istakao je Lukašenko u čestitki koja je objavljena na zvaničnom sajtu predsednika Belorusije.

  On je naglasio i da su Minsk i Beograd tesno povezani sudbinom svojih naroda i da Belorusi i Srbi nikada nisu bili neprijatelji jedni drugima, nisu pljačkali tuđu zemlju, a da su svoju sreću sticali nesebičnim i teškim radom.

  "Uveren sam da promenljiva politička konjuktura i nadalje neće uticati na snagu naših prijateljskih odnosa. Pozivamo na nastavak naših zajedničkih aktivnosti na sprovođenju dogovora postignutih tokom naših sastanaka prethodnih godina. Održavanje visokog nivoa belorusko-srpske saradnje doprineće daljem jačanju potencijala obe zemlje", navedeno je u čestitki predsednika Belorusije.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga