23:23 12 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  176
  Pratite nas

  Skoro 4.000 „Amazonovih“ radnika u Velikoj Britaniji dobilo je pogrešne rezultate testa na kovid 19 nakon što je služba za ispitivanje i praćenje pogrešila i poslala netačne informacije.

  Prema informacijama do kojih je došao list „Gardijan“, 3.853 zaposlenih u „Amazonu“ primilo je pogrešan rezultat testa 13. februara.

  Zaposlenima su dobili negativne testove, a zatim obaveštenja od kol-centra službe „Testiraj i pronađi“ da su bili pozitivni i da se izoluju 10 dana.

  Iste večeri poslata je naknadna poruka iz kol-centra koja je obavestila testirane da je u pitanju „sistemska greška“, prenosi portal „Personel tudej“.

  „Amazon“ je saopštio da je ispoštovao instrukcije , da su zaposleni upoznati s greškom i podržali ih da „preduzmu odgovarajuće korake“.

  Ministarstvo zdravlja i socijalne nege je saopštilo da je svim zaposlenima kojima je pogrešno naređeno da se samoizoluju rečeno u kratkom roku da ne treba to da rade.

  Radnik iz kol-centra pri Nacionalnoj javnoj službi za zdravlje rekao je da je tim za koji radi primio više od 500 poziva zaposlenih iz „Amazona“ u subotu.

  „Ne samo da je uticalo na osoblje već i na njihove porodice i na čitava domaćinstva. Partneri i deca zaposlenih u ’Amazonu‘ su takođe morali da se samoizoluju, zbog čega su neki izgubili prihode“, rekao je radnik kol-centra koji je želeo da ostane anoniman.

  Tagovi:
  Amazon, test, virus korona
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga