06:30 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 447
  Pratite nas

  Američki kongresmeni pokušavaju da se umešaju u religiozna pitanja na Krimu u geopolitičke svrhe, navodi se u saopštenju ambasade Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama.

  „Američki zakonodavci nastavljaju da se cinično mešaju u religiozna pitanja na Krimi i u Ukrajini. Privrženost slobodi veroispovesti koristi se kao politički slogan. Oni ponovo pokušavaju da nametnu logiku eksteritorijalne primene nacionalnog zakonodavstva. Neprihvatljivo je da iskorišćavaju osećanja i veru miliona ljudi u geopolitičke svrhe“, ističe ruska strana.

  ​Ambasada je takođe objavila nacrt zakona koji je krajem januara predstavljen Predstavničkom dom Kongresa SAD. Prema mišljenju autora zakona, „Rusija i oružane grupe, koje su pod kontrolom Rusije, krše slobodu veroispovesti u Ukrajini“. Kongresmeni tvrde da se ti prekršaji beleže u Donbasu i na Krimu, ignorišući činjenicu da je Krim sastavni deo Rusije.

   Zakonodavci traže od američke administracije da preduzme odgovarajuće mere. Oni računaju i na to da će vlasti razmotriti pitanje o uključivanju Rusije na američki spisak država koje, prema mišljenju Vašingtona, najokorelije krše slobodu  veroispovesti.

  Pročitajte još:

   

   

  Tagovi:
  veroispovesti, Rusija, SAD
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga