09:52 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 252
  Pratite nas

  Delovi vodopada reke Nijagare koji se nalaze u saveznoj američkoj državi Njujork, na granici SAD i Kanade, zaledili su se tokom vikenda pošto su se prošle nedelje temperature u tom delu Amerike spustile na minus 18 stepeni.

  Svetski mediji pišu da su turisti koji su se juče zatekli na vodopadima fotografisali velike komade leda kako plutaju rekom, a oblaci pare i duga bili su atrakcija tokom celog dana na zubatom suncu.

  • Zamrznuti slapovi na Nijagarinim vodopadima
   Zamrznuti slapovi na Nijagarinim vodopadima
   © REUTERS / LINDSAY DEDARIO
  • Nijagarini vodopadi okovani ledom
   Nijagarini vodopadi okovani ledom
   © REUTERS / LINDSAY DEDARIO
  1 / 2
  © REUTERS / LINDSAY DEDARIO
  Zamrznuti slapovi na Nijagarinim vodopadima

  Premda se na nekim fotografijama čini da su se vodopadi potpunosti smrzli, voda nikada ne prestaje da teče uprkos ekstremno hladnom vremenu, a velike ledene površine na reci su zabeležene i tokom 2014. i 2015, kada je područje zahvatio polarni vorteks.

  Poput mnogih američkih država i državu Njujork je u poslednje dve nedelje zahvatio ledeni talas hladnoće, a sneg se na tom području očekuje i idućih dana.

  Poslednji put ovakvi prizori na Nijagarinim vodopadima viđeni su 2017. godine, kada je u tom delu države palo više od pola metra snega, a vodopad i okolna područja bili su okovani ledom.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga