01:13 11 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 2920
  Pratite nas

  Karakas više nikad neće pristati na kompromise ili dijalog sa Evropskom unijom ukoliko ona ne promeni svoju sankcionu politiku, rekao je predsednik Venecuele Nikolas Maduro.

  Predsednik je podsetio da je EU uvela sankcije protiv opozicije koja je učestvovala na izborima, protiv pravosuđa i Oružanih snaga.

  „Mešaju se u unutrašnje stvari i šta onda očekuju? Da ćemo im zahvaliti na tome što nas napadaju? Ne. Mi smo tražili dijalog i napravljeni su važni koraci na obnavljanju dijaloga između opozicije i čavizma. Ali na takav način – ne – ili ćete promeniti svoj stav, ili sa vama više nikad neće biti nikakvog sporazuma, nikakve vrste dijaloga, gospodo iz Evropske unije, kako biste znali da Venecuela zna kako da odgovori na pretnje, bez obzira odakle dolaze“, zaključio je Maduro.

  Ranije je EU raširila sankcioni spisak za Venecuelu i na njega je uključila visoke vojne zvaničnike, članove Nacionalnog izbornog veća i poslanikr novog sastava parlamenta. Nove sankcije su uvedene „zbog njihove uloge u akcijama i rešenjima koja podrivaju demokratiju i vladavinu zakona u zemlji, kao i za ozbiljna kršenja ljudskih prava“. Kao odgovor na to Venecuela je proglasila šeficu diplomatske misije EU u zemlji personom non grata i dala joj rok od 72 časa da napusti zemlju.

  Pročitajte još:

   

   

   

  Tagovi:
  Nikolas Maduro, Venecuela, EU
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga