05:56 16 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  373
  Pratite nas

  Sjedinjene Američke Države moraju da sarađuju sa zemljama sa kojima se ne slažu, uključujući Rusiju, izjavila je američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Linda Tomas-Grinfild.

  „Iako zaista imamo nesuglasice i te nesuglasice je ponekad teško prevladati, ipak treba ulagati diplomatske napore i mora se raditi sa ljudima sa kojima se možda ne slažete. Morate raditi sa ljudima koji vam se ne sviđaju“, rekla je Tomas-Grinfild za televiziju „Si-En-En“.

  Ona je naglasila da ako odbijete da radite sa takvim ljudima, neće biti moguće bilo šta postići i strane će ostati na istom mestu.

  Američka ambasadorka je, istovremeno, istakla da postoje oblasti u kojima Sjedinjene Američke Države „mogu i treba da rade sa Rusima“. Kao primer navela je saradnju u borbi protiv klimatskih promena i „pronalaženje rešenja“ za stvaranje humanitarnih koridora u Siriji.

  Ranije je prvi zamenik predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski izrazio sumnju da će imenovanje Linde Tomas-Grinfild za stalnog predstavnika Sjedinjenih Američkeih Država poboljšati saradnju Vašingtona i Moskve u Savetu bezbednosti. On je naveo da je Moskva sarađivala i da će nastaviti da sarađuje sa svakim stalnim predstavnikom SAD. Međutim, neće Tomas-Grinfild uticati na američku spoljnu politiku. Poljanski je istakao da se ne može računati na to da će demokrate iznenada promeniti svoj odnos prema Rusiji.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rusija, SAD
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga