05:14 16 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  214107
  Pratite nas

  Emirat Dubai je sa desetinama hiljada prostitutki koje u njemu rade postao prvorazredna destinacija seksualnog turizma na Bliskom istoku za veliki broj stranih turista, navodi francuski Mond.

  U ovom emiratu živi veliki broj stranaca koji rade i na veoma nisko, ali i veoma visoko plaćenim poslovima, ali svake godine ugosti i veliki broj turista, pa je samo u 2019. godini privukao oko 19 miliona posetilaca iz inostranstva.

  S obzorom da je prostitucija zvanično zabranjena u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), ali praktično se toleriše u Dubaiju, ovaj grad je postao veoma popularna destinacija za seksualne turiste iz celog sveta, navodi francuski list.

  Konzumiranje alkoholnih pića je dozvoljeno u hotelima, barovima, restoranima i noćnim klubovima koji poseduju posebne dozvole iako je zabranjeno na javnim mestima.

  Seksualne radnice se najčešće i mogu pronaći u takvim ugostiteljskim objektima gde one prilaze klijentima, pregovaraju s njima o ceni, dužini i tipu usluga koje pružaju. Imućniji klijenti mogu da se dogovore da imaju svoju pratilju sve vreme svoje posete Dubaiju.

  Postoji i hijerarhija u skladu s kojom se najmanje cene prostitutke iz Kine, sa Filipina ili iz Indije.

  Seksualne radnice iz centralne Azije skuplje naplaćuju svoje usluge, a najskuplje su prostitutke iz Evrope i iz arapskih zemalja koje se retko mogu videti na javnim mestima, piše Mond.

  Procenjuje se da u Dubaiju radi između 30 i 45 hiljada prostitutki, a UN su 2017. godine objavile svedočanstvo "seksualne robinje iz Uzbekistana" koja je priznala da je odlučila da se prijavi policiji kako bi se oslobodila "košmarnog života seksualne radnice u Dubaiju", preneo je Tanjug.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga