03:52 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1142
  Pratite nas

  Kanada je uvela nove antiruske sankcije zbog ujedinjenja Krima sa Rusijom, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Kanade.

  „Ministar spoljnih poslova Mark Garno najavio je danas nove sankcije protiv dva fizička i četiri pravna lica u skladu sa Uredbom o specijalnim ekonomskim merama (Rusija) i Uredbom o specijalnim ekonomskim merama (Ukrajina) kao odgovor na nezakonitu rusku okupaciju i aneksiju Autonomne Republike Krim. Ove dodatne mere su u skladu sa delovanjem Evropske unije i Velike Britanije, kao i u koordinaciji sa Australijom i dodaju se prethodno uvedenim sankcijama“, izjavili su u Ministarstvu spoljnih poslova Kanade.

  U sankcioni spisak je uključen generalni direktor transportne kompanije „Grand servis ekspres“ Aleksandar Ganov, generalni direktor „Mostotresta“ Leonid Riženjkin, kao i kompanije „Lenpromtransprojekt“, „Direkcija za izgradnju pruge Barkakit-Tomot-Jakuck“, Federalna državna kompanija „Krimska železnica“ i „Prva krimska osiguravajuća kompanija“.

  Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Kanada, Rusija, sankcije Rusiji, antiruske sankcije, Krim
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga