03:17 16 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 180
  Pratite nas

  Suecki kanal nakratko je ponovo bio blokiran pošto se u njemu nasukao još jedan brod. Blokada je trajala kratko i otklonjena je posle pola sata.

  Novi incident dogodio se na južnom delu Sueckog kanala i gotovo u potpunosti je blokirao saobraćaj, rekli su izvori Sputnjika.

  Snimci specijalizovanog sajta Marin trafik pokazuju da je u blokadi saobraćaja učestvovalo više brodova. Tegljač „Mosaed 3“ požurio je u pomoć brodu „Minerva Nika“, tankeru za sirovu naftu koji plovi pod grčkom zastavom. Drugi tanker „Ramford“ može da se vidi kako stoji severno od „Minerve“ i prijavio je problem sa motorom.

  Nedavno je Suecki kanal bio danima u blokadi, pošto se nasukao ogroman teretni brod „Ever given“. Blokada kanala, kroz koji prolazi veliki broj brodova, trajala je šest dana i napravila je štetu koja se merila stotinama miliona dolara na sat.


  O blokadi Sueckog kanala i posledicama na svetsku ekonomiju, u emisiji „Energija Sputnjika“ govorio je ekonomista dr Vladimir Ristanović, naučni saradnik na Institutu za evropske studije

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  Suecki kanal
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga