07:24 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  2162
  Pratite nas

  Premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je uoči svoje posete Moskvi i sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da su odnosi sa Rusijom bili i ostali prioritet jermenske vlade.

  „Što se tiče odnosa sa Rusijom, oni su bili i biće jedan od prioriteta vlade Jermenije i siguran sam da će se i u budućnosti jermensko-ruski saveznički odnosi u svim oblastima razvijati na osnovu međusobnog poverenja i viševekovnih prijateljskih veza između naših naroda“, rekao je Pašinjan za Sputnjik.

  Pašinjan je naveo da planira da na predstojećem sastanku 7. aprila sa ruskim predsednikom razgovara i o pitanjima vojno-tehničke saradnje

  On je objasnio da se u bliskoj saradnji sa Rusijom u jermenskoj vojsci sprovode „velike reforme“.

  „Moram da kažem da smo već započeli kompletnu reformu vojske i, naravno, s obzirom na naše bliske savezničke i partnerske odnose sa Rusijom u oblasti vojne i vojno-tehničke saradnje, u toku su odgovarajuće konsultacije, a na ekspertskom nivou već uspostavljeni neophodni kontakti“, rekao je šef jermenske vlade.

  Pri tome je, pre dolaska na vlast 2018. godine, Pašinjan zauzimao kritički stav prema udruženjima čiji je član Ruska Federacija – EAEU i ODKB. Međutim, nakon što je postao premijer, odbio je da izvrši drastične promene u spoljnoj politici. Međutim, stručnjaci smatraju da je njegovo okruženje sklonije saradnji sa Zapadom.

  Krajem februara, na sastanku vlade zemlje, Pašinjan je objavio da namerava da ojača saradnju sa Rusijom u oblasti bezbednosti, konkretno, u procesu reforme vojske.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rusija, Jermenija, Nikol Pašinjan
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga