07:43 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 131
  Pratite nas

  Kandidat na lokalnim izborima u Meksiku Karlos Majorga započeo je nedavno na originalan način političku kampanju — izlaskom iz mrtvačkog sanduka.

  On je, naime, na taj način želeo da ukaže na veliki broj mrtvih od posledica virusa korona u zemlji i nasilja povezanih sa narko-kartelima.

  ​Majorga, koji se bori za mesto kongresmena severne meksičke države Čivava, poručio je političarima da ljudi umiru zbog njihove ravnodušnosti, objavio je AFP.

  Na miting, održan na mostu između meksičkog pograničnog grada Huarez i El Pasa u Teksasu, dovezen je u pozlaćenom sanduku.

  Kandidat na lokalnim izborima u Meksiku započeo kampanju iz mrtvačkog sanduka
  © AFP 2021 / HERIKA MARTINEZ
  Majorga je na ovaj način želeo da ukaže na veliki broj mrtvih od posledica virusa korona u zemlji i nasilja povezanih sa narko-kartelima.

  Pratilo ga je osoblje koje je nosilo cveće i bilo obučeno u zaštitna odela da bi skrenuli pažnju na visok broj umrlih od posledica Kovida-19 u Meksiku, koji iznosi više od 200.000.

  „Političari su ostali nemi kada je u pitanju visoka stopa organizovanog kriminala. Ostali su nemi i kada je u pitanju haotična kovid situacija“, rekao je Majorga.

  Prema zvaničnim podacima, više od 300.000 ljudi ubijeno je u Meksiku od 2006. godine.

  Kako prenosi portal „Frans24“, tokom kampanje za junske izbore ubijeno je čak 16 kandidata.

  Tagovi:
  sanduk, izborna kampanja, izbori, Meksiko
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga