09:33 13 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 972
  Pratite nas

  Severoistočno od sirijske Palmire teroristi su napravili zakamufliranu bazu, gde su formirane grupe za terorističke napade; avioni ruskih vazduhoplovnih snaga izvršili su napad na ove objekte, saopštio je zamenik načelnika Centra za pomirenje zaraćeniha strana u Siriji kontraadmiral Aleksandar Karpov.

  „Prema dobijenim informacijama, teroristi su napravili zakamufliranu bazu severoistočno od Palmire, gde su formirane borbene grupe za slanje i izvođenje terorističkih napada u različitim regionima zemlje, a takođe se proizvodile eksplozivne naprave ručne proizvodnje“, rekao je Karpov na brifingu.

  Karpov je dodao da su nakon potvrde lokacije o ovim objektima avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na njih izvršili vazdušne napade.

  „Kao rezultat (napada)... uništena su dva skloništa, do 200 militanata, 24 pikapa sa teškim mitraljezima, kao i oko 500 kilograma municije i komponenata za izradu improvizovanih eksplozivnih naprava“, precizirao je Karpov.

  On je istakao i da teroristi u Siriji planiraju terorističke napade i napade na državne institucije u većim gradovima čiji je cilj destabilizacija situacije uoči predsedničkih izbora.

  Prema njegovim rečima, teroristi se obučavaju u kampovima za obuku, koji se nalaze „na teritorijama koje ne kontrolišu sirijske vlasti, uključujući zonu El Tanf, koju kontrolišu Oružane snage SAD“.  

  Pročitajte još:

    

  Tagovi:
  Sirija, Idlib
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga