00:57 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 100
  Pratite nas

  Ruski fond za direktne investicije (RFPI) i egipatska farmaceutska kompanija „Minafarm“ dogovorili su se o proizvodnji više od 40 miliona doza ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) godišnje, saopštio je Fond.

  „RFPI, egipatska kompanija 'Minafarm' i njena podružnica 'ProBioGen' (Nemačka) objavljuju da je sklopljen sporazum o proizvodnji više od 40 miliona doza ruske vakcine protiv virusa korona 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) godišnje. Strane nameravaju da uskoro započnu prenos tehnologija i da pokrenu proizvodnju vakcine u trećem kvartalu 2021. godine“, ističe se u saopštenju.

  U prvoj fazi partneri nameravaju da isporučuju više od 40 miliona doza godišnje, proizvedene u biotehnološkim pogonima „Minofarma“ u Kairu. Podružnica „ProBioGen“, koja je specijalizovana za oblast vektorskih tehnologija, proizvodnju vakcina i gensku terapiju, učestvovaće u optimizaciji procesa za povećanje proizvodnje vakcine u budućnosti.

  „Partnerstvo sa 'Minofarmom' je prvi sporazum o proizvodnji 'Sputnjika Ve' (Sputnik V) u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike. RFPI je sklopio partnerstvo sa vodećim farmaceutskim proizvođačima u cilju proizvodnje vakcine u brojnim zemljama, dok je broj zemalja koje su registrovale vakcinu dostigao 61. 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) je visoko efikasna vakcina, koja uživa poverenje regulatora širom sveta i daje veliki doprinos u borbu protiv virusa korona“, rekao je šef RFPI Kiril Dmitrijev.

  Ruska vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) registrovana je u 61 zemlji sveta sa ukupnom populacijom od preko tri milijarde ljudi.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  proizvodnja, Sputnjik V, vakcina, Rusija, Egipat
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga