04:36 07 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 27
  Pratite nas

  Rusi su spremni da otputuju u Crnu Goru nakon što je Rusija otvorila direktne letove sa tom zemljom, međutim, ova turistička destinacija još uvek ne može da zameni Tursku po popularnosti, saopštili su Sputnjiku predstavnici turističkog sektora Rusije.

  „Crna Gora je objavila najradikalnije pozitivne mere koje se tiču ruskih turista. Istovremeno moram da primetim da ne razumemo zašto se na međudržavnom nivou ne dogovore na temu obnavljanja vazdušnog saobraćaja“, rekao je turistički operater Artur Muradjan.

  „Interes postoji i to veoma veliki, ali je prodaja trenutno pojedinačna. Kada se pojave čarteri i redovne linije krenuće prodaja. Do pandemije smo u Crnu Goru slali oko 10.000-15.000 turista za sezonu, a u Tursku od 800.000 hiljada do milion turista. Čak i uz potpuno uspostavljanje vazdušnog saobraćaja, Crna Gora neće zameniti Tursku“, saopštili su u drugoj kompaniji.

  Do Crne Gore se ranije moglo doći letovima turskih aviokompanija, a sada samo preko Beograda, što nekada može da potraje i 20 sati i mnogo košta.

  „U trenutnoj situaciji biće tražena bilo koja destinacija koja se otvori za turiste. Ne zaboravite da će cena biti osnovni faktor prilikom izbora države. Pre pandemije, Crna Gora je bila popularna destinacija među ruskim turistima i imala je prosečne cene na nivou španskih i italijanskih letovališta“, rekao je ekspert.

  Ministar finansija Crne Gore Milojko Spajić je 20. aprila saopštio, da je zemlja ukinula sva ograničenja na ulaz turista iz Rusije, uključujući i obavezni PCR test na infekciju virusom korona.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  turizam, letovanje, Rusija, Turska, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga