18:27 21 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 580
  Pratite nas

  Sirijske vladine snage su uz podršku Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije likvidrale 338 terorista u Siriji od 23. aprila, saopštio je portparol ruske grupe snaga u Siriji.

  „Jedinice sirijskih vladinih snaga uz podršku ruskih vazduhoplovnih snaga nastavljaju izviđanje i potragu u Sirijskoj pustinji. Od 23. aprila likvidirano je 338 i privedeno 44 militanata terorističkih grupa, zaplenjeno je i onesposobljeno 20 jedinica tehnike, a uništeno 38 objekata i 45 skloništa“, objasnio je portparo ruske vojne grupe.

  Portparol je dodao da je „zahvaljujući organizaciji zajedničkih izviđačkih operacija terorističke grupe pretrpele značajnu štetu u ljudstvu i tehnici, a sprečeni su i teroristički napadi na sirijsku vojsku i civile“.

  Predstavnik ruske vojne grupe precizirao je da je pronađeno 26 skrovišta militanata, više od 21,5 tona municije, kao i 7 tona materijala i druge imovine terorista.

  Inženjerske jedinice sirijskih oružanih snaga proverile su 2.530 km puteva i 865 zgrada, a od mina očišćeno tri područja.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  teroristi, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga