06:38 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  162268
  Pratite nas

  Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici u NATO-u moći će da pobede u slučaju mogućeg rata sa Rusijom ukoliko iskoriste čitav arsenal mogućnosti, piše za časopis „Nešenal interest“ ekspert Kris Ozborn.

  Autor smatra da je za pobedu neophodan sledeći uslov – ne samo komandanti i vojnici, već i čitave borbene platforme moraju da komuniciraju jedni sa drugima.

  Ozborn je naveo i primer: poljski lovac sreće ruske brodove na Baltičkom moru, šalje koordinate američkom razaraču koji odmah kreće u susret protivniku i napada ga protivbrodskim raketama. Ovu taktiku ratovanja trenutno razmatra Pentagon zajedno sa zapadnim saveznicima.

  Za borbene operacije u punom obimu potrebno je maksimalizovati upotrebu veštačke inteligencije i umrežavanje. Takva komunikacija može doneti pobedu saveznicima. Ciljevi se moraju brzo identifikovati i odmah gađati kako bi se postigla strateška prednost, istakao je Ozborn.

  Sjedinjene Američke Države nameravaju da prošire program razmene podataka i u njega uključe saveznike u NATO-u. Takva saradnja će se smatrati glavnim taktičkim ciljem rata. Amerikanci i njihovi saveznici suočeni su sa zadatkom sinhronizacije različitih komunikacionih sistema u jedinstvenu celinu.

  „Cilj ovih napora je da se proširi multidomenska i sve šira mrežu komunikacija koja povezuje američke službe sa saveznicima Vašingtona u NATO-u“, naglasio je autor članka.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  rat, Rusija, NATO, SAD
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga